Saturday, December 31, 2011

2012 yang dinanti

2011 is approaching its end. So people, how's 2011 treating u?
X kire la whether it is a good year or a bad one for u, yg penting, jd kan ia satu kenangan, pedoman for the future.
And me? Yes 2011 is of course a 'colourful' year for me. I bet everyone is the same kan? Tak kan kite happy je sepanjang tahun n x kan pula kite bersedih je sepanjang thun aite?
Ape pun, kite harus bersyukur sbb still boleh bernyawa n meneruskan kehidupan. Paling penting still given a chance to fully dedicate ourselves to our GOD.


And I bet everyone mesti ada azam tahun baru masing2 kan? As for me, tahun 2012 akan menjadi tahun pling bermakna buat Nina. *Ehem ehem*.InsyaALLAH.
So utk tahun dpn, Nina x target byk benda utk dicapai,afraid that I couldnt manage to achieve them all. Sikit pon xpe, janji tercapai. Btol x? Tp xpela, ckp sikit2 jek la ek..dgn tujuan agar bile kamu semua baca azam Nina ni, kamu turut sama doakan agar nina dpt realisasikan azam tu yep? =D

1. Gettin married n dpt baby a.s.a.p (over ok)

2. Beli rumah sendiri ( ni azam bersama bakal suami)

3. Kembangkan bisnes ( ni pon azam bsama bakal suami)

4. Membayar hutang PTPTN ( yes, I did it since before n do hope that dpt setelkan secepat mungkin pd thun dpn). *Sgt malu rase nye kalo kite pinjam, tp tanak byr balik kan. Apetah lg ade jenis yg pakai brg nk branded je, tp hutang xnak byr. Malu owh. Smoga kite x tergolong dlm golongan iteww yep*

5. Be a better person! Nina nk cube jd org yg lebih positip, yg x kan mudah melenting dgn perangai org especially yg mulut laser dan x tahu pangkal cerita then g gebang2 hal org x tentu pasal. Sungguh x profesional owh.In short, aku nak jadi org yg POSITIF.


Okay darlings, tu je azam thun baru Nina. Semoga tercapai. AMIN AMIN AMIN.

Happy New Year all! Semoga stiasa di bawah kasih syg ALLAH.
Ya ALLAH! jadikan aku hambaMU yg lebih baik.

*Pesanan penaja : mari lah kite guna medium social networking (blog, FB, etc) utk tujuan berfaedah n bukan menjatuhkan/mengata org. Sekian*

Welcome to the board TWENTY TWELVE!







Love
NinaIsofea

posted from Bloggeroid

Friday, December 30, 2011

Surat Cinta buat Bakal Suami ku

http://m.youtube.com/#/watch?desktop_uri=%2Fwatch%3Fv%3DY5nHOg2dqbo&v=Y5nHOg2dqbo&gl=US

Terus bergenang air mata tgk video nih. Kredit to the tuan punye video (humaira) awak buat sy jadi rindu pd lelaki itu.lelaki yg akan halal di sisi saya x lama lagi.Lelaki yg akan saya kasihi sepenuh hati. Lelaki yg akan jd peneman sampai sy mati. Lelaki yg akan saya nama kan SUAMI.

Buat bakal suami ku, semoga kamu menjadi 'Imam' paling hebat dlm hidup ku. Menjadi pemimpin akrab dgn diri ku.

Siapa pun kamu dan siapa pun aku, ALLAH lah penentu.
Semoga perkahwinan yg akan dibina terus direstu olehMU YA RABB.

Ya, aku rindu akan kamu.


Love
NinaIsofea

posted from Bloggeroid

Wednesday, December 28, 2011

Teaser : Kain Nikah



Tadaaaa  
Here's our kain for nikah outfit. As I said before I hv chosen DUSTY GREY for our solemnization outfit.
The material is of course Chiffon Beaded for me n for him we choose Dutches material.
At first, we were thinking to buy kain yg ditawarkan dlm pakej yg dah sedia ada which is chiffon beaded 4 meter n kain satin utk groom punye baju melayu..tapi tapi tapi....groom punye kami x nak buat baju melayu since the concept is Arabic kan...so, baju En.Abg (EA) nt akan ala2 Pak Arab le sikit.kuikui.( Nt nina cite kat entry lain ek psl design baju nikah kami).

So disebabkan itu, we were imagining lah kan, sgt tak kacak kalo my EA guna kain satin utk buat baju dia..so, we decided to choose Dutches material bcoz of the tip top quality yg ade pd kain Dutches.(nt I tunjuk cth bju yg dibuat drp kain Dutches ye sbb apps bloggeroid nina ni tatau la nape xleh upload byk2 pix dlm satu entry.aishh) and oleh sbb kualiti kain yg tip top tu, maka harga pon tip top topppp topppp jugak lew.Hihi..aiman x kesah sbb EA yg byr.ngeh!

Maka nya kami x amek la yg pakej punye yg JAKEL offer (o yes, the kain was bought at JAKEL Jln Tar). Kami amek kain yg yg berasingan
So, summary nya adlh spt berikut :

For HER:

*Chiffon beaded 4 meter
*Chiffon plain 5 meter
*Satin (utk alas) 3 meter

Mebi ade yg tetanya2 awat byk meter sgt kain utk baju nikah nina nih? Hihi..mls lg nk cite skg..nt la review pas kawen ye? erkkk, rajin kah aku utk buat review nnt


For HIM :

*Dutches 4 meter

Senang jek jd org laki kan..xperlu beralas bagai.hehhh

So, total harga kain kami adalah.......ZzzzzZZZ
Takmo ckp...nt rase nk nanges..hihi...xpela, yg penting diriku n suami cantik n kacak di hari bahagia itu..ok sile muntah hijau n tq to EA sbb belanje! SYG abg ketat2!


And oh yes..sempena pembelian kain dgn harga RM tutttttttt ni, kami layak meyertai pertandingan cabutan bertuah di mana hadiah nya berupa pakej honeymoon ke PARIS!! MY oh MY,:-)Aku tanak la berharap sgt utk dpt kan....tp masa masukkan borang cabutan bertuah tu dlm kotak, kemain baca bismillah tauu. Doakan lah nina n bakal suami yep! =p BEST GILER oWHH kalo dpt g sane.ok sudah2 lah berangan Nina. Tgu je keputusan diumumkan Februari nih..(alamak aku pon dh lupe dia ckp januari ke februari ek hari tuh?)

Ok, ape2pun satu je lah Nina hrp, supaya baju nikah kami dpt direalisasikan oleh tailor kami. Siapa tailor kami? Nt dah siap baju, baru Nina reveal yep?




Love

NinaIsofea
posted from Bloggeroid

Monday, December 26, 2011

My Solemnization Theme : a lil bit changes

Dgn lafaz bismillahirrahmanirrahim.
Assalam n hii everybody!
How's life treating u?
Mine is good. Yes very good so far except that I'm super duper busy!

Okey, ini hari i wanna talk bout my solemnization theme. Oh yes..sedap je duk bcakap ttg theme la, this la, that la..i know some of u might ask urself dis question: "nina ni nk kawen bile sebenarnye?" well, I'm pretty sure 'those particular people' mmg sgt nk tahu ttg ini bkn sbb nk berkongsi kegembiraan dgn kami, tp nak bergosip n 'bercakap2' belakang ttg kami. (and I know 'those particular people' mmg selalu stalk blog nina then after dat g kecoh satu dunia ttg ni) .so for 'those particular people', nina x pnh marah if kamu baca blog ni.(dh name nye blog, mmg utk org baca), cume nina mtk, jgn sebarkan cerita yg bukan2,jgn mengata di belakang, jgn jadikan nina bahan umpatan).sebalik nya berdoa lah utk kesejahteraan dan kebahagiaan nina dan bakal suami..krn kami bakal melengkapkan separuh drp Iman kami melalui perkahwinan ini. Dan x lupa buat yg sentiasa memberi sokongan yg x berbelah bahagi- mak, ayah, keluarga dan kwn2..trima kasih di atas sokongan dan doa kamu semua! Sgt nina hargai. And of course my biggest thanks goes to our creator, Allah S.W.T krn memudahkan jalan jodoh kami. Nina mohon agar perjalanan kami akan terus dipermudahkan.Semoga kami akan kekal bercinta hingga ke Syurga. Amin.

Ok,sebelum sambung cite ttg solemn theme, psl tarikh nikah kawen nina tu....rasenye belum boleh reveal lg...nt tgu keadaan sesuai, nina reveal ye? So, jom ckp ttg solemn theme nina. Before dis, nina ade buat entry psl ni kan n nina ckp yg solemnization theme kami adalah GREY? Ok, setelah meneliti drp semua sudut(ecehhh)adalah sgt dull kalo theme nye hnya satu kaler je. Since baju nikah nina kaler dusty grey...of course theme grey tu akan di kekalkan...but it will be combined with another two theme colours. Guess what colours are they?hihi. Ok, presenting to all......the solemnization theme :






It is hereby to certify that our solemnization theme is : GREY+YELLOW+WHITE! And it is confirmed! since sume deco utk dais dah siap di DIY oleh yours truly Nina. Yes, the dais deco is the combination of SHOCKING YELLOW n PURE WHITE n it is 80% done by me myself (through my DIY skill yg x seberapa nih) and another 20% yours truly akan sewa brg2 drp bridal e.g bantal nikah, tirai n ade la few things lg. Nt nina buat entry khas ttg my DIY solemnization dais nih ye? Hahhh, nina dah feeling ala-ala Intan Norazam dah...kunun2 nk jd ratu DIY cm dia (bluek, of course i can't be like her bcoz she is so damn creative! Jeles tau dgn tgn seni intan tu) hihi

And yeah, ttg konsep plak, nina still lg dgn konsep Arabic..hihi..(Arabic le sgt Nina oi)

So darlings, what says u? Ok x theme ni utk our solemnization?


pstttt, ade sape2 tahu tak camane nk upload gambar byk2 kt entry melalui apps bloggeroid nih? Help me plssss, ni pun nina post entry via bloggeroid, tp dpt upload satu pix je...cmana eh nk upload byk pix dlm satu entry menggunakan bloggeroid? Help me darlingssss


Love

NinaIsofea

posted from Bloggeroid

Friday, December 23, 2011

Testing

Urghhhhh...sorry tpaksa testing again..asik problem je nk upload pix


Published with Blogger-droid v2.0.2

Monday, December 12, 2011

Testinggggg testingggg

Hye!
Testing coz baru jupe apps bloggeroid (tgh dgr speaker bg ceramah kt kursus ni menyempat lg ye ko nina)
Hopefully it will ease me to blog at anytime n anywhere I wish..kikiki
ta sabar nye nk blogging smula.wuwuwu

posted from Bloggeroid

Sunday, December 11, 2011

Hiiiiii all!

Hi loveliess!

Rindunye kat blog nih
Da lame nina tinggal but I promiseI will start blogging smula nt ye?
Byk benda nk share nih ttg big day preps (erk, byk ke?) hehehe
Ni pun otw g Kuantan, kne g kursus tgh syok2 cuti n tgh syok Nina ber DIY kt umah tu.heheh..ni tgh stop jap kt stesen minyak, sempat bukak ipad update blog.hihi.
Tp tharu jgk nina bile dpt tahu ramai silent readers utk blog ni walopon Nina x ramai followers..Tq uols for reading this ' not-so-interesting ' blog. I appreciate it damn much n Nina janji akan kembali smula ke blog ni a.s.a.p okey..
Ade beberapa perkara nina nk share dgn awak semuaaaaa...
hehehe, ok, nina nk sambung drive ni..till then syg2 semua...daa!

Sunday, August 14, 2011

For the Rest of My Life

Pagi td, bile bgun & on lappy then log in to FB, Nina tergamam dgn satu video nih yg En.Tunang tag kat wall. It was written :

Nina Isofea, I found this for you. Enjoy it honey. I wanna grow older&older with you:




Honestly, the tears were running down my cheek just after watching dis vid! I keep playing it over&over again! Seyes, x puas tgk n terasa sgt2 sweet bile En.Tunang dedicate dis vid for me..Ni belum kawen, t lau dah kawen, hrp2 nye he will maintain like dis and hopefully he will be the most sweetest husband of mine. AMIN. Rase nk pelok je erat2 tau.. (I mean kalo dah kawen laaaa). And....he really makes me so0o00oo nk kawen!


Ya, itu lah dia, buah hati saye..peneman duka saya. Dia tahu Nina tgh stress dgn beberapa perkara lately & he never fails to make me smile even when I'm about to cry.

Yes. Feel like crying. But why? It's just because people don't understand & I just don't know how to make them understand. 

Tak apa lah,. Biasalah. Ini lah name nye kehidupan kan. Kita x selalu nya gembira & org juga tak selalu nya gembira dgn kita.


Tp sgt bersyukur pd ALLAH sbb di bln Ramadhan ni Nina diberi kesabaran yg cukup utk menangani semua ni. Semoga kesabaran ini boleh terus stay bersama Nina. InsyaALLAH

Dan Nina juga bersyukur sgt2 pd ALLAH krn mengurniakan Nina seorg teman yg cukup setia bsama Nina . Siapa dia?

Dia lah teman yg x pnh lupa memberi nasihat.
Dia lah teman yg x pnh  jemu bg pendapat.
Dia lah teman yg tak pnh ckp 'tak dapat'
Dia lah teman yg cube menyelesaikan stiap mslh.
Dia lah teman yg buat sy rase cantik .
Dia lah teman yg buat sy rase hebat.
Dia lah teman sy bkongsi gelak tawa
Dia lah teman sy bkongsi air mata


Ya, dia lah segala-galanya....


Dear my future husband, Thank you for being such a good partner of mine.
When I'm in trouble, you'll kiss away the pain.
When tears running down my cheek, u will wipe them away.
You are GOD's greatest gift to me!
Thank you for being my most effective 'Pain Killer' !

AND

Again, thank you for the video dedication. I just can't describe it into words. You are amazing just the way you are. I feel very much appreciated! I really am.


For the rest of my life, I'll be loving u sayang..




     Love







Friday, August 12, 2011

Saya mahu baby.

Huhuhuhu..Over ke tajuk nih? Yela, kawen pun belom, dah berangan nak baby. Tp rasenye dah x over kan sbb umur pun dah 26, bkn 16 tahun..so, rase nye naluri keibuan pd wanita2 berumur lebih suku abad cam Nina ni, normal lah kan klau punya naluri nak ada baby. Apatah lagi housemet2 ku si Erma & si Unna tgh dtg angin ape tah pasang lagu Selamat Pengantin Baru la, Renjis2 Dipilih laaaa. (Hiii Erma&Unna!) peace!Korang nih saje je kan buat Kak Nina laaaaaaaaaagi rase nk tawen tau tak. Seyes wei, rase meremang bulu roma dgr lagu pengantin baru nih, rase terlonjak2 ja nk kawen. Aduhai. Sbr lah wahai hati.

Ok, berbalik pd crita baby td. Actually I've missed my menses for 12 days already. Tak pnh lg lewat smpai cmni skali. Bila cite kat abg , dia ckp :

"kalau kita dh kawen, ni mesti abg dah bwk g jupa doctor dh ni..mesti dah ade baby dah dlm perut tu".. 

 Tetibe rase cm sweet je bile seorg lelaki berkata sedemikian rupa, apatah lagi bila lelaki tu adalah bakal suami kita n dlm ms yg same, sebak pun ada..tah knapa tah Nina rase sebak. Seyes, sebak betol..sampai bergenang air mata masa baca msg dia. Dan membuatkan Nina rase sangatlah x sbr utk dimiliki sepenuhnya oleh dia.

Then, Nina pun berimaginasi lah :

"mcm mane rase nye ekk ada 'insan' kecil yg turut bernyawa dlm rahim sendiri?" 

Mesti satu perasaan yg hebat kan? Bertuah sgt sesiapa yg berpeluang merasai pengalaman ni .Dan apabila Nina tgk satu video nih, SubhanaALLAH..I'm speechless. Kali ni mmg x dpt nk tahan dah airmata. Terus mengalir laju.






MasyaALLAH. Ia sgt hebat. Ya, kuasa ALLAH teramat hebat! Tak henti air mata ni mengalir&xdpt Nina gambar kan betapa indah nya perasaan ini jika turut diberi peluang merasai pertumbuhan zuriat sendiri dlm rahim ini. Zuriat drp lelaki yg dicintai sepenuh hati dan lelaki yg halal utk dikasihi. 


**Ya ALLAH, aku ingin halal di sisi lelaki itu. Kurniakan kami rasa cinta dan kasih yg tinggi. Sungguh ku ingin leburkan batas ini bersama Redha MU. Ameen**






    Love


Monday, August 8, 2011

Pre-Marriage Blues

Ok, buat smentara waktu, Nina stop jap cita ttg preparation or ape2 ttg wedding thingy. Kenapa?

Ya, mmg tiada mood langsung buat seketika. Korang pernah dengar Pre-Marriage Blues? Korang pnh rasa Pre-Marriage Blues? Maybe tidak bg sesetengah org. Tapi ya bg Nina. Ya, ia perasaan di mana tiba2 kita akan rasa:

 " ahhhhh, mls lah nk pikir ttg kawen nih. Kan bagus kalo x pyh kawen. Kan bagus kalo kita x diberi keinginan dan rasa nk kawen. Kan bagus kalau semua keputusan kita boleh buat sendiri tanpa minta pendapat&persetujuan org lain" dan mcm mcm lagi lah perasaan kurang enak.

Knapa ia terjadi ? The reason(s) might be different for different people. So do I. Org sekeliling ; mak ayah, family Nina n rakan taulan, teman2 seperjuangan smuanya dah getting excited nk tgk Nina kawen..And pling penting, diri Nina sendiri dan juga bakal suami, adalah org yg paling ternanti2 kan saat ini..sbb dah lama sgt dah kami tgu..

Tp knapa tiba2 muncul Pre-Marriage Blues ni dlm hidup Nina lately? And yg penting, the reason(s) nya bkn lah drp En.Bakal suami atau pun drp diri Nina..tapi.......ia nya adalah daripada.........
.

.

.

.

.

Hmmmmm,entahlah.. it's hard to say here..It's a long story to tell and people might not understand. Kami berdua ni seolah2 dah jd mangsa keadaan..Hrp pkara ni x akan bpanjangan dan akan ada jln penyelesaiannya. InsyaALLAH. I always believe in ALLAH. DIA Maha Mendengar doa hamba2 Nya . Dan Nina x mahu putus asa utk terus meminta kpd DIA. Teman2, tlg doakan Nina juga ya.








Tears, plis don't drop. I beg u!







     Love


Saturday, August 6, 2011

Langkah Bendul the Series

Okay, dah lama dah Nina hutang entry ni. Hr ni nk share sket pics the only one adik Nina nye Wedding. (Nini). Sebelum tu, nk share sket ttg detik2 pkenalan dorg nih. Cewah. Dorg ni kenal bmula apabila sang suami nye dulu tsalah nombor tepon.Means tsalah call lah kan. Start drp situ, dorg bkenalan.Mase tu si Nini ni umur 17 thun and sang suami 22 thun.Thru tepon, dorg declare as boyfie ang gurlfie.Padahal x pnh tgk muke I tell u! Serius! Dekat stahun dok bkenalan thru phone je..then bru lah sang lelaki dtg ke umah..kenal2 lah dgn fam kan..then dorg pun bkawan lah sampai umur Nini ni 23 (dis year) and terus kawen..Itulah JODOH kan..unik sgt perancangan ALLAH utk kita nih sebenarnya.

Ok, jum layan pics! Tp pic nih Nina jumble up.Ade yg drp photog, and ade jgk drp henpon kami je...hihihi
Let the pics do the talking!










































































































































Ok maka dgn berkahwin nya Nini secara rasminya tinggal lah lg sorg yg belum berkahwin dlm adik badik kami iaitu Nina lahhhh. kikikiki..Aihhhhhh, jelesh tau nengok adik badik lain dah ade teman idup.. Can't wait for my turn pulak! (gatai x abes2) Ngeeeeee! Apepun, smoga mereka bahagia hingga ke syurga. AMIN.






    Love





Manusia Mana pernah Sempurna

Saye  manusia. Anda semua pun manusia. Kita semua ciptaan ALLAH kan? Yg dari segi kejadian NYA sgt lah sempurna. Yang x sempurna adalah amalan dan perbuatan kita ja.

Saya pnh buat silap. Anda juga bukan? Dan anda setuju tak kalo Nina ckp, manusia nih berubah mengikut masa. Ya, berubah dari byk segi; perbuatan, citarasa, keinginan, cita-cita dan byk lg. Dan perubahan tu bole jd berubah drp baik kpd x baik atau drp x baik kpd baik (smoga kita smua berubah kpd yg lebih baik.Amin)

Kita lihat cth pling mudah la kan. Dulu, Nina mane penah suke durian.Tp skg, Nina adalah 'hantu' durian. Boleh nanges kalo keinginan nk mkn durian x tcapai.

Lagi. Dulu, Nina x pnh pun suke mkn biskut raya either yg mak buat atau yg dibeli. Tp skg, Nina pantang tgk org jual biskut raya, Nina mmg akan beli, siap mkn terus n x dan nk buat balik kg pon.


Dulu, Nina seorang yg rajin mase zmn skool dulu, tgk skrg dah a lil bit lazy daaa.ngeee


See, how people changed aite?


Lagi satu , dulu mase getting engaged, Nina xpnh pun ade perasaan nk reveal and nk review ape2 ttg ptunangan. Malah siap ckp lg  " takmo la nk kecoh2, t xjadi malu pulak" Tp skg.....Nina sgt eksaited utk update ttg wedding preparation. Sbb sgt ase x sabar nk hidup bsama lelaki yg Nina cintai spenuh hati. Nina mahu catat perjalanan yg indah menuju hari bahagia kami. Ya, mmg Nina ngaku ape yg Nina ckp dulu tu maybe salah..Yela, dulu Nina ckp xmo kecoh, tp skg dah kecoh sudaaaaaa. ngeh3! (tampar diri sendiri laju2!)


Dan..tiba2 bru skejap td Nina tgk kat shoutbox ade tetamu yg identiti nya x dikenali menulis : hello! wedding pon nak plagiarize ke? eh, bkn ke dlu ckp kat semorang jgn kecoh bout e-day wedding sbb nnt takot xjd? eeee malunyaaa. hihihi


Pertama : Sejurus membaca bait2 kata2 itu, Nina terus merasakan sumthing: Semacam ku kenal org ini. Seorang wanita.Yg cantik paras rupa nya,tp sayang lah sbb pekerti kurang cantik.




Kedua : Perlu kah beliau menyerang di shoutbox saya? Dgn kata2 yg kurang sopan bait2 bicara nya. Puan, skg ni bln Ramadhan, at least simpan lah sebentar rase x puas hati itu,kalo tak mahu membuang nya pun.




Ketiga : Saye plagiarize wedding? Ouh, yg nih, sy lg xphm. Kenapa dgn beliau ni..Beliau sudah punyai suami, n I guess akan punya baby pula nanti. Apa lg yg beliau x cukup? 




Kenapa harus beliau muncul dan serang shoutbox saya? Sayang, buang yg keruh ambil yg jernih. Xpe, saye xkan simpan ape2 dlm hati ni. Sbb saye pun pnh buat silap. Kpd Puan tersebut, sekali lg, saya minta buang lah yg keruh ekk? Nanti kalau asik duk simpan je yg keruh tu, nt keruh jugak la baby dlm perut tu..Kesian baby...




Ape2 pun, sy sgt mharap agar Puan tersebut tidak lagi muncul & mgangu kehidupan saye..kalo mahu muncul, saya pinta agar kita bole berbaik2..Ya? saye ikhlas. Tak main2.Takmo gaduh2..Tak berbaloi la sayang. Apatah lg di bulan yg mulia bln Ramadhan ni. Kalo kite berbusuk hati, yg busuk tuh bkn drp syaitan dah sbb syaitan dah kene rantai n kne kurung..Yg busuk tu pasti drp hati kite sendiri.




Akhir kata, sama2 lah kita pohon keampunan drp ALLAH utk setiap dosa, setiap noda n setiap kelalaian yg pnh kita buat. Apabila nama nya manusia, kita mmg tak terlepas dri buat silap dan apabila kita myedari nya, segeralah kita bertaubat n meminta keampunan drp NYA. Peringatan utk diri Nina jugak. Marilah kita berusaha mjadi hamba ALLAH yg sejati, lebih2 lagi mjadi muslimah sejati. AMIN.




~ ALLAH, ajar kan saya erti bersangka baik dengan semua hamba Mu ~




**hugs**












    Love







Thursday, August 4, 2011

Malam yg Sepi

Ok. Ni bkn lagu mlm-yg-sepi-pak-amat-jual-topi-bla bla bla.

Ini entry serius.

Ya,serius.

Entah kenapa, sejak kebelakangan ini, slalu je rase lonely.

Tahu tak ape ade dlm hati?

 Slalu terbayang alangkah indahnya malam2 yg dilalui  jika ade teman di sisi yg bernama SUAMI. Yg halal utk ku miliki!

Seriously, sudah 26 tahun, hidup bersendiri, tidur seorg diri, tp sekarang...dgn sendiri...hadir satu naluri. Ingin punya suami & family sendiri!

Kpd b2b, answer me honestly, do u feel the same way? I bet u'll say YES kan?

Suddenly terasa Mac 2012 itu tersangat lambat utk tiba, walaupun ramai teman yg memujuk dgn berkata: "tak lame lagi tu". Kan bagus kalo boleh panggil Doraemon dtg n putarkan mase ke hadapan.**sigh**


Serius, lonely sgt.Tak sabar mahu punya suami. Yg bisa ku tatap tiap hari.!



PESANAN PENAJA : INI ADALAH KES RINDU PUNYA PASAL


    Love

Wednesday, August 3, 2011

Of Movie Wedding Poster

Ok, Nina curik masa jap update di kala tgh sibuk n tgh nk muntah buat soalan test n soalan assignment utk students (Proudly announce that soalan exam dah lama siap.Yayy!)

Ok2, sbelum nih, Nina ade wt fotosut tp sempat snap pic kaki 2,3 pics je sempat sbb Nina tetibe dtg peod n pkai lak bju putih kan..So, mmg kne terus balik lah, Sbb senggugut lg..atoiiiiiiii! And yet..i love the pics so muchas! and berangan nk jadikannya one of the posters for my wedding (hamboiii byk tul poster ko ye Nina) Ni dia pic nye:




me love! Ala-ala movie poster gitu kan..Betol lah kan.It is my very own 'Love Story' Movie gitew! *Bluek!* ngeeeeeeeee. *ngada2!*


So, yg nih Nina wat our  movie pre-wedd poster lah. Aci tak? Aci tak? (pre wedd yg scara rasmi nya adelah hujung thun ni) So, Nina tamak, sume fotosut yg dibuat sblum kawen, Nina kire pre-wedd.voleyh x, voleyh x...ngeh3! 

AND


How about on our wedding day nt? Hehe, so, pagi ni, cik Nora Kerel telah bg inspirasi kt Nina dgn jaya nya! (nina x pyh nk google2 dah.Mls oke).wewewewe. So, on the big day nanti, Nina mahu poster yg mcm nih:

Jeng




Jeng




Jeng!




Tadaaaaaaaa!





source: Nora Kerel

Like! Like! like! Nak like 10juta kali! Sukeeeee teramattttttttt!
TQ Nora sbb sharing! Sayang u lebey lah! 

Nak, nak, nak jugak! wuwuwuwu. Nt nk letak poster nih kat photobooth&guestbook corner.Auwww! me likey!


Ok huns. Till then.Bai.





   Love




Monday, August 1, 2011

Apa persiapan Ramadhan anda smua??

Assalam lovelies n gojes sekalian? Esok kite smua umat Islam dah stat berpuasa...(psst, mlm nih korg sume g terawikh tak? ngeee)

Ok2, memandangkan esok dah puasa, ape psediaan b2b sekalian?dan ex-b2b jugak...yelah, most of us, mesti berkerjaya, xkurang jugak yg still study, so, ape prancangan korg utk manage mase di bln puasa ni? Mksud Nina, korang prefer beli kat bazar or msak sendiri?

Bg Nina, tahun ni, Nina berazam nk masak sepenuhnya di bln Ramadhan nih.No beli2 kat bazar anymore..(Elehhh, padahal ko kedekut kan Nina!) hahahah..sumore, mls lah nk beli2 kat bazar, sbb byk yg x menepati citarasa Nina (ke Nina yg cerewet ekkk??)

So, Nina dah plan, spnjg bln posa nih, Nina akan masak siap2 pd wktu mlm, then buh je dlm fridge..Balik je kje keesokan harinye, Nina just panaskan lauk tu and masak nasik je..x pnat sgt kan. Nina keje balik pukul 5, aihhh, mmg xlarat kot nk singsing lengan n masuk dapur stelah seharian duk perabih air liur dlm kelas, ngeh3! Tu tak kire naik turun tangga g kelas lg.

Ok, utk esok, Nina dah siap masak! baru je siap! So, menu berbuka Nina esok adalah :





Gulai Tempoyak ikan patin + Udang. Ni nina wat dinner td.ade byk lg ikan patin dlm peti ais tu. And kuah pun byk lg, esok blik kje Nina just panaskan je yg dlm fridge tu, Heheh. Pemalas punye org!



And........



Agar-agar Cinta! (sile muntah) ekceli benda ni nt akan dimakan bsama kuah nye..Kite panggil puding berkuah kan..Nina nye version simple gile, gune susu cair je sbg kuah nye, yet it is so0o delicious I tell u! Tp agar2/puding/jelly ni, jgn manis sgt tau, t xde rase berkrim bile dimakan bsama kuah nye.

Ok, ok, hari ni lari topik sket, Weeee <tongueout>..and...korg pulak camane? ade menu2 yg best tak? kalo ade, share dgn Nina tau! Nina nk resepi yg simple, tp sedap! ngeee


Lastly, Nina nk ucapkan slmt berpuasa kpd teman2 semua..smoga kite beroleh barakah di bulan yg mulia ini... And kpd b2b sekalian, nikmatilah bulan posa terakhir kita pd thun ni bergelar 'bujang' nih...next year InsyaALLAH, kite semua dah ade teman bersahur, teman berbuka and.......paling penting....TEMAN TIDUR! hahaha, sempat lagi menggatal. <Nak cabut larik!>


MARHABAN YA RAMADHAN!




    Love






Sunday, July 31, 2011

Photoshoot : Session 1

Oke, hri ni Nina spend masa bsama en.bakal suami sepuas2nye n telah pegi buat fotosut dgn riang gembira nye! (mengambil peluang sementara beliau ade di sini selama 3 hari) Dating terakhir sebelum masuk bln posa.Nt dah posa, xley nk dating2 dah kan (elehhhhh,bole caye ke ko nih Nina !) <tongueout>


Ekceli nih bkn fotosut sesi 1 pun, supposedly sesi ke 2. Yg sesi 1 adalah yg ni:


Tp knape Nina x ckp ianya sesi 1? sbb ianya dibuat tnpa dirancang lngsung..kebetulan je sbb ade member abg, yg bru2 nk bjinak dlm bidang photography , nk shoot kami secara tibe2 (ecehh, bajet cam artis pulak ye)..and FYI mse nih, kami sempat snap 3 pics je, sume pic yg nmpk kaki je. Nk tahu x sbb ape..sbb mase ni dgn tibe2 nye Nina dtg 'peod'! Atoiiiiiiiiiii..Pakai lak bju putih, mmg haros la balik cpt2!


Ok2, utk sesi fotosut yg dirancang nih, tak nak upload lg the pixies, tgu En.Photog siap edit ape sume dulu ye.. Teaser dulu :



Cantek tak bubble talk tu? Nina buat tau! (elehhh, org lain pun boleh buat la Nina. Senang jek. Bluek!) Weeee! And..the Tulip with long stem tu plak Nina cilok yg dlm bilik tidur Nina. <teethysmile>
Psst! korang perasan tak ade sumthing wrong dgn bubble talk tu? cer teka! hahah. Bubble talk tuh tsalah direction maaaaaa.Sory! Belasah saja! And...again, gambar kaki! hek3!


Di sini jgk Nina nk ucp tima ksih byk2 kt en.bakal suami sbb sudi  meluangkan masa & plg penting , sgt sporting utk sesi fotosut kali nih. Tak sbr utk fotosut yg seterusnya!


Ok, have to stop here. Tgh gigih buat props utk fotosut yg seterusnya. Byk pulak idea dtg, smpai x menang tgn nih! Kuhek3. And Nina juge tgh cube buat kuntuman rose drp crepe paper (utk pomander ball) dan juga hanging 3D doilies! dan...tringin jgk nk buat rose drp doilies. (ni cube2 buat je dulu, utk deco wedding nt) Alamak. Tamak nye!!doakan bjaya ye kwn2!






    Love

Thursday, July 28, 2011

Of my Wedding Checklist

Oke, mule2, Nina nk senyum lebar2 (^________________^)


And wanna say Hiii to en.bakal suami yg setia mbaca blog Nina yg x glemer ini..not to forget: for those rakan2 bloggers yg reading my blog, I appreciate it so0oo muchas! As I said just now, Nina x glemer pun dlm dunia blogging, followers pun tak ramai, so, uoll yg jd followers & meluangkan sedikit mase utk mbaca&singgah di blog ini, amatlah Nina hargai. Sangat2! **Hugs** and wanna say a BIG haiiiiiiiiii to my beloved friends a.k.a silent readers yg slalu mgikuti belog Nina..Hai Kak Pah, emma, emah (Cik Kuning), Cik Nie, Nur, Angeetha, Kak Su,Yat, Marni, Zatie, Azam, Iera and Lala! Tq for all the support! I know you are reading this..and here a BIG kiss to all of u.EMMUUUAAAAAHKS! Love u all very muchas!

Ok, hr ni Nina nk list down checklist utk my big day nt supaya later x terlepas pandang. Nina pnh ckp kan before dis yg Nina jd kan blog nih sbg wedding organizer Nina. So, it'll make me easier utk refer nanti. Lets check it out sayang




SOLEMNIZATION

* Concept : Arabic
* Theme : silverish grey
* Outfit : silverish grey kurung moden + jubah seluar paras lutut for Him
* Tailor/Designer : tgh survey
* Venue : home sweet home
* Veil : customade long veil (sample pixies later ya Nina up date) <teethysmile>
* Tudung/Inner : belom decide
* Purdah : DIY
* Serban 'Yaseer Arafat' for him (gonna hunting for it)
* Draping accessory (on head) for her : dah jumpe kt mne, tp blum beli lg
* Shoes for him&her : tgh pikir, nk customade kat GAVY or beli je
* Handbouquet : Crystal handbouquet
* Plan susun atur kedudukan pd hri ijab qabul (again, the pixies will be uploaded later)
* Pelamin : Turquoise+Tiffany Blue+Grey
* Mini table utk sesi ijab qabul&the microphone
* 3 biji bantal nikah -for him,for her& for the jurunikah (my ayah,insyaALLAH)
* Senarai brg2 hantaran utk majlis ijab qabul : tgu masa nk g beli
* Wedding ring for Her n Him : dah beli
* Gelang tgn for Her : tgh survey
* Dayang2 terhormat : 6 org (dewasa) + 3 org (bdk tecik)
* Purdah utk dayang2 terhormat : DIY
* Attire utk dayang2 terhormat : Jubah/kaftan (all black)
* Hulubalang2 terhormat: 6 org (dewasa) + 3 org (bdk tecik)
* Attire utk hulubalang2 terhormat : Jubah /jubah seluar (all black)
* Senarai bhn2 utk deco hantaran : tgu masa nk g beli
* Family attire (her side) : dark brown/white (blum btul2 decide lg)
* Family attire (his side) : emerald green (belom btul2 decide lg)
* Henna (mau cm ayu raudhah punye voleyhhh?)
* Menu : my parents yg order & Nina tukang byr.Ngeh3!
* Photog + Videog : dlm proses shortlisting
* Lens : Dolly black/Evening grey (belom decide btul2 lg)
* MUA : Kak Miza





RECEPTION:

* Concept : Modern English/Spring Wedding
* Outfit : Heavy Chiffon White Long Dress + White Suit
* Tailor/Designer : Tgh survey
* Veil : Customade-average-length veil
* Tudung/Inner : belom decide
* Venue : Dewan Masjid Hadhari (am praying harder for dis one!)
* Senarai brg2 hantaran : tgu masa nk g beli
* Family attire (her side): peachy pink/baby pink 
* Family attire (his side) : purple/soft puple 
* Bridesmaids : 6 org
* Bridesmaid attire : Shocking pink(fuchsia)plain Chiffon/plain satin (belom decide betol2 lg)
* Best men : belom decide brape org
* Best men attire : belom decide
* Flower girls&boys : 3 girls & 3 boys
* Flower girls&boys attire : same dgn bridesmaids+best men (dari segi kaler), design might be different
* Shoes for him&her : customade kt GAVY, insyaALLAH
* Handbouquet: Peachy pink/baby pink Tulips handbouquet
* Handbouquet for bridesmaids+flower girls : tulips/pomander balls (belom decide betol2 lg)
* Candy buffet / Sweet Treat Station corner-Kne cari glass jar+candies+deco, etc
* Photobooth corner-white frames,colourful pens,guestbook,polaroid camera,mini vase+flower
* Pelamin pillar
* Deco(pelamin/bilik pengantin/walkaway aisle,table centerpiece, etc: Pomander balls,paper lantern,tulips,balloons,doilies
* Deco hantaran : bantal pelapik hantaran (DIY), kotak kaca (DIY), etc-tgu mse nk g beli bhn
* Photog&Videog: dlm proses shortlisting
* MUA : Kak Miza
* Bridal room deco : DIY - White frames with the flowers inside+our picture canvas+pomader balls+draping crystals
* Meja mkn beradab : tgh sketch
* Invitation card : tgh survey
* Lens : Evening grey/Amethist (belum decide)
* Hair-doer for Him : Si dia pandai2 lah cari sendiri. heheheh
* Goody bags+favors : tgh survey
* Special favors for VIP (close friends+family+fam in law) : tgh survey
* Favors utk tukang tulis dlm guestbook : tgh survey
* Penjaga meja guestbook : Iera & Acai (my BCFF.Muuahks!)
* Accommodation for fam in law & frens : tgh survey
* Bunga manggar 'bulu ayam' :  DIY
* Signage : tgh sketch
* Seleksi lagu2 cinta : tgh dlm proses memilih lagu2 cinta yg best
* Menu : Catering (ayah handle, Nina bayar,Ngeee)
* Bunting/banner : Tgu lps pre wedd
* Lingerie (owh, I love dis one the most! mau cari yg sexxeyh nak mamp!.ngee) mlm pertama kannnnn





BERTANDANG

* Concept : Modern Malay
* Theme: Tiffany blue+ivory white/ Tiffany blue+Purple/Tiffany blue+ivory white+Purple (belom decide lg)
* Outfit : Heavy Chiffon/Thai silk Tiffany blue long dress (blum decide btul2 lg) + baju Melayu+Tanjak
* Tailor/Designer : tgh survey
* Veil : Customade-average-length veil
* Tudung/Inner : belom decide
* Family attire (his side) : navy blue 
* Family attire (her side) : daffodil yellow
* Bridesmaids : 6 org
* Attire for bridesmaids : Dark purple plain chiffon/plain satin (blum btul2 decide lg)
* Best men : 6 org
* Attire for best men: belom decide
* Venue : Masih dlm perbincangan
* Pelamin : belom decide
* Handbouquet : Calla lilies (with long stem)
* Handbouquet for bridesmaid : belom decide
* Lolipop girls : 2/3 org bdk tecik (tp dah mumayiz ok, hik3)
*Attire for Lolipop girls : tgh survey
* Shoes for Him & Her : pakai shoes yg diberi utk hantaran
* Menu : belom decide
* Photog+Videog : dlm proses shortlisting
* Henna : belom decide
* MUA : Kak Miza/Me,myself : belom decide lg
* Bilik pengantin : belom decide
* Meja mkn beradab : belom decide
* Goody bags + favors : belom decide
* Special favors to VIP (close friends+family) : belom decide



'HORNYMOON' (the shortlisted ones)

* Bali
* Mabul Island
* Krabi Island
* Phuket
* Gold Coast Sepang



PRE WEDD 

* Concept : Back to school (tp..belom btul2 decide lg, mau pikir2 lg kot ade yg lg best)
* Location : Mcm nk buat kt tanah tinggi (Genting,Cameron,Bukit Tinggi, etc..tp kate nk wt back to skool, kot celah mane nk cari classroom&environment skool Nina weh?) <tongueout>
* Photog : dlm proses shortlisting




POST WEDD

* Concept : Classic (ala, cam Mawi&Ekin/tomok&ayu nye pre wedd tuh, nek beskal tua&vespa bagai tuh.ngehngehngeh!)
* Location : tgh pikir
* Photog : dlm proses shortlisting



DOKUMEN/PROSEDUR PENTING


* Borang nikah & all types of borang utk nikah : belom buat ape2 lg (lambat lg kan) hehehh! (sekeh kepala sendiri)
* Kursus Kawen : bln Dec
* HIV test : bln Nov/Dec



Ooo amm jayyyy, pjg giloss list nye..suda terbeliak biji mata nih mlihatnye..rupe nye bkn senang nk kawen nih kan. There 're so0oo0 many things to be considered, to be prepared & to be completed supaya smuanye bjalan lancar.Oke, takkan ku patah semangat! Ecehhh. Tp ni mesti ade gak lg yg Nina tertinggal n lupe nk masuk dlm list kan.So, kalo teman2 notice Nina tertinggal ape2 lg, pliz let me know ya?

So, kesimpulannya..siapa kah wedding planner utk wedding Nina nih ? hahah, jwpn nye opkos la diri Nina sendiri!

Oke, ape2 pun list di atas adalah tertakluk pd perubahan semasa (skema ke ayat nih) sbb Nina nih selagi x tibe masa nye, ade jek la nk tukar itu, nk tukar ini, but so far, yg dlm list nih smua adalah ape yg Nina hrp kan akan diaplikasikan/digunapakai (skema lagik) utk wedd Nina nt.AMIN. Smoga ia nye jadik la spt yg Nina nak.Tlg doakan ye kwn2?




    Love

Sunday, July 24, 2011

Of Hornymoon

Ngeh3! Tajuk punye la gataiiiiiiii! 'horny' gitew haaa <tongueout>

Oke, kali ni nk cite sket psl our Hornymoon destination. Below are the destinations that we have shortlisted: (ecehhh, skipingg omputeh sketttt)

1) Bali 






2) Mabul Island 






3) Krabi Island





4) Phuket




5) Gold Coast Sepang


Uwargghhhh, yg Gold Coast nih pling buat Nina nk nanges tau tak....sbb dia ala2 Bora-Bora Island gitu..(almaklumlah kan..nk g Bora-Bora, kompom x mampu..so, kite pegi yg ala2 Bora-Bora pon Ok what...hiks3!)


Kami punye destinasi Hornymoon xdelah gempak2 sampai nk g ober sea cm London, Paris, New York or whatsoever kannnn..sbb kami xde uwanngg sampai berguni...ngeeeeeee <peace>! And.....jgn igt kami ni tsenarai dlm blacklist PTPTN pulak ye? Nama kami bersih tauuu, tiap2 bulan byr PTPTN I tell u! <teethy smile> The only thing is: kami xnk spend to0oo much utk hornymoon..sederhana je..bia bersesuaian dgn bajet yg kami ada.Yg penting, kami enjoy! Maybe ONE fine day, kalo ade rezeki abg ckp bole jek kalo nk g Paris ke, Aussie ke, Almond London ke..tp jd bagpackers sudaaaa..yg penting, we can enjoy the sightseeing kt negara org aite? **Yayyy, mase nih, dah bole nk snap pic pegang2, pelok2 and ceom2!** tetttttt! hahah! and pling penting, mase nih, dah bole publish pics kami berdua di mukabuku & juga belog! And dah bole reveal siapakah lelaki kesayangan saye ituuuuuu. (oke, bajet cam artis. Bluek!) Owhhh, kenot wait! <tongueout>


Ape2 pun, nt senarai hornymoon destination nih akan disenarai pendek semula nt...tapi......cam nk g sume sekali je...voleyh tak? hek3! And...uolls pulak camane? Where would be your honeymoon destination (s)? Share with me ya? Muahks! **Hugs**




    Love



The Most You Like It

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This Blog is Protected. Copyright 2012 © Design By sarahhernyzar