Friday, August 12, 2011

Saya mahu baby.

Huhuhuhu..Over ke tajuk nih? Yela, kawen pun belom, dah berangan nak baby. Tp rasenye dah x over kan sbb umur pun dah 26, bkn 16 tahun..so, rase nye naluri keibuan pd wanita2 berumur lebih suku abad cam Nina ni, normal lah kan klau punya naluri nak ada baby. Apatah lagi housemet2 ku si Erma & si Unna tgh dtg angin ape tah pasang lagu Selamat Pengantin Baru la, Renjis2 Dipilih laaaa. (Hiii Erma&Unna!) peace!Korang nih saje je kan buat Kak Nina laaaaaaaaaagi rase nk tawen tau tak. Seyes wei, rase meremang bulu roma dgr lagu pengantin baru nih, rase terlonjak2 ja nk kawen. Aduhai. Sbr lah wahai hati.

Ok, berbalik pd crita baby td. Actually I've missed my menses for 12 days already. Tak pnh lg lewat smpai cmni skali. Bila cite kat abg , dia ckp :

"kalau kita dh kawen, ni mesti abg dah bwk g jupa doctor dh ni..mesti dah ade baby dah dlm perut tu".. 

 Tetibe rase cm sweet je bile seorg lelaki berkata sedemikian rupa, apatah lagi bila lelaki tu adalah bakal suami kita n dlm ms yg same, sebak pun ada..tah knapa tah Nina rase sebak. Seyes, sebak betol..sampai bergenang air mata masa baca msg dia. Dan membuatkan Nina rase sangatlah x sbr utk dimiliki sepenuhnya oleh dia.

Then, Nina pun berimaginasi lah :

"mcm mane rase nye ekk ada 'insan' kecil yg turut bernyawa dlm rahim sendiri?" 

Mesti satu perasaan yg hebat kan? Bertuah sgt sesiapa yg berpeluang merasai pengalaman ni .Dan apabila Nina tgk satu video nih, SubhanaALLAH..I'm speechless. Kali ni mmg x dpt nk tahan dah airmata. Terus mengalir laju.






MasyaALLAH. Ia sgt hebat. Ya, kuasa ALLAH teramat hebat! Tak henti air mata ni mengalir&xdpt Nina gambar kan betapa indah nya perasaan ini jika turut diberi peluang merasai pertumbuhan zuriat sendiri dlm rahim ini. Zuriat drp lelaki yg dicintai sepenuh hati dan lelaki yg halal utk dikasihi. 


**Ya ALLAH, aku ingin halal di sisi lelaki itu. Kurniakan kami rasa cinta dan kasih yg tinggi. Sungguh ku ingin leburkan batas ini bersama Redha MU. Ameen**






    Love


3 comments:

My Life's Journey said...

Hihi nakalnya kawan2 cik nina ..diorang nak mengusik tu. Tak pe, normal tu nak dapat BABY ..Umi pun nak gak hihi. Umi doakan agar majlis cik nina berjalan dengan lancar dan cepat2 dimurahkan rezeki dapat baby ..yeayyyy ..amin. Mat berbuka puase :)

Nina Isofea said...

umi: AMIN, AMIN,AMIN.hehehe. tu la, normal lah kan perasaan tu kan? jom kita doa byk2 kat ALLAH supaya keinginan kita dimakbul oleh NYA..utk umi jgk..smoga pjalanan idup umi dipermudahkan ALLAH **Hugs**! dpt hug umi di alam maya je..tingin mau hug kamu in reality tau takkkk. =)

BeauTiFuLGirL said...

semoga apa yg dihajati tertunai..insyaALLAH :)

The Most You Like It

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This Blog is Protected. Copyright 2012 © Design By sarahhernyzar