Tuesday, January 17, 2012

Inilah Baju nikah saya.

Hihi. Ok. Tajuk x boleh blah.
Sebenarnya nk kongsi ttg design baju nikah nina.
Dlm entry sebelum ni, sy bgthu yg sy sudah g tempah baju nikah saya.
So, design baju nikah sy adalah spt pic di bwh ni :



*picture credit to Arma Couture*

Yep, design nya sebijik mcm ni.
Tp x pastilah my tailor dpt buat sebijik mcm ni * I believe she would!*
Sy siap bg gambar kat dia. And dia terus tampal gambar tu kat log book dia. Hihi. Comel je dia.
Dan sy tak pasti dptkah sy kelihatan cantik apabila memakai nya =) *I hope so*. Hihi
Takpe lah kalo org lain x nmpk cantik asalkan cantik di mata lelaki kesayangan sy. =]

Oh ya, bhgian hjung lengan tu, sy punye xde yg ropol2 tu ye. My EA x suke kata nya, hihi, and sy sendri pon x suke jgk ropol2 tu.
Baju nikah sy nt mmg kain nya plain dan meleret mcm dlm gambar ni. Knapa sy pilih kain plain? Sbb nt pas kawen, bhgian meleret tu sy akan mtk tailor potong pd kelabuhan yg normal sbb nya nk recycle pakai pd hari raya nt. Jimat. ( x lama pas sy kawen, dah nk posa n raya time tu) Oh ya, maybe di bhgian dpn kain tu nt sy akan patch lebihan beading (yg drp baju punye kain) heh. Korang dpt imagine x ni.hihi

Ok la, itu shj, hihi..semoga baju nikah idaman hati ni will turn out as I imagine. X sbr nk g fitting baju ni. The tailor is veeeeery nice. Dia ckp, pas siap dia akan panggil nina nk suh fitting, then kalo nina rasa x puas hati, bgthu kt dia mana yg x kena n dia akan alter smpai puas hati! Lega mendengar nya. Lagi, yg buat nina tersenyum kambing bile die ckp : "body nina mmg mantap. Untung husband u. keep maintain this figure ya nina"

Hahah. Nk tergelak rase nye. Mantap? Keep maintain this figure? Owh auntie, saya ni gemox lah. Hihi *tp skg dlm proses diet yep* ecehhhh.

Oh ya, kalo kamu semua perasan, blog nina sudah berwajah baru. Credit to Cik Sarah Hernyzar..TQVM darl! And TQ jgk sbb sudi melayan kerenah nina nak itu, nk ini utk blog ni. Nk hrp kan nina mmg haremmmm lah nk buat kan.hihi. Tq again sara!

*Ya ALLAH permudahkan lah jln jodoh kami, murahkan rezeki kami, jauhi kami drp fitnah n prasangka buruk manusia serta bahagiakanlah kami agar kekal bercinta hingga ke syurgaMU*

Love
NinaIsofea

posted from Bloggeroid

14 comments:

sarahhernyzar said...

alaaa... nina genit comel je. hahaha.

Nina Isofea said...

Sara : hiihi,,anddddd td masa pelok2 laga pipi dgn sara, terasa rendah nya diri ini.hiksss =]

My Life's Journey said...

wauuuuuuuuuuuuuu cantiknya ..mesti nina nampak cantik nanti :)


tak pe, janji hati gembira selalu :). Umi pun nak diet ..tapi tak jugak dapat hahaha :)

Nina Isofea said...

Umi : baju tu mmg cantik..tp nt kalo nina pkai xtau la cantik ke idak..hihihi..lorhhhh, umi bdn dah slim solid molid dah..x diet pon xpe dear..nina nih, byk lemak lebih.heh

leatherwiihead said...

cantikkkkk.. wah tak sabar nak tengok Nina pakai baju nikah tu nanti (=

Nina Isofea said...

Leatherwiihead: thanks! Hrp2 cantek la..hihi..takot tp pd masa sama x sbr nk tgk baju nikah sendiri

leatherwiihead said...

Nina, panggil Wii pun dah cukup hehee. Your tailor cakap berapa lama dia bleh siapkan your baju?

Saya belum hantar lagi baju nikah & reception tapi materials semua dah cukup. Penuh lemari baju kat rumah tu ;p

Lagi 4 bulan.. wahh seronok nya. Confirm bedebar2 nehh bila teringat hehe

Nina Isofea said...

Wii : tailor ckp bln mac siap la, hihi.mmg btul, sgt bedebar nk tgk hasil tu melekat kt bdn sendiri.wii punye wedd bile? Nina ni genit org nya, tu yg risau takut x cantik.huhuhu

leatherwiihead said...

Genit tu cantik tau hehe. Nina Isofea La Petite ;p

Wedding Wii ada la dalam 5months lagi tapi still progress preparation tak memuaskan hati hehee. Terpaksa tunggu weekends untuk buat urusan *sigh*

Harap2 semua urusan B2Bs dipermudahkan. Amin~

Nina Isofea said...

Wii : hihi thanks awak.=] wii pun mesti cantek jugak kan? Lebih kurang la wedd kite ye..nina punye 4 months lg, yuk kite doakan yg tbaik utk hari bsejarah kite ni. AMIN,! Smoga ia akannjd kenangan plg hebat n indah dlm hidup kite kan.

chicA said...

cantik nyer.. saya teringin buat baju nikah yg kain mcm tuh jugak..

nk tny, kain tuh dari paras pinggang di mengembang ke dia start dari paras bawah baju je ek?

thanks tau.

Nina Isofea said...

Chica: hihi, kain dia tu start drp paras pinggang sbb ia nya 2 pieces kan, tp yg bhgian mengembang tu, start drp bhagian atas sikit drp lutut. Kalo chica tunjuk gmbr kt tailor, diorg mesti tahu nk wt cmne.hihi..hrp jwpn nina ni bole membantu chica. Klu x jelas, bole tnya lg ye.hihi

chicA said...

owh. thanks tau tlg sy imagine kain tuh caner. muah23.. sy doakan the best utk wedding nina nati!

Nina Isofea said...

Sama2 chica. Sharing is sexy!hihi..thank u for the doa! Same goes to u syg, smoga stiasa berbahagia! *hugs*

The Most You Like It

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This Blog is Protected. Copyright 2012 © Design By sarahhernyzar