Monday, January 16, 2012

Inspirasi kad kawen

Assalamualaikum.

Bismillahirahmanirrahim.

Okay, hari ni sy nk cerita sikit ttg kad kawen saya.

Hihi, 1st of all, kad sy belom tempah lg ye.insyaALLAH, cuti CNY ni sy nk g tempah awal2, senang if ade correction ke ape kan.

Spt yg sudah sedia maklum, my reception theme is TIFFANY BLUE+WHITE, dan harus lah kad jemputan sy juga menyelitkan tema yg same.


All I need is just a simple design, no bunga2, no kartun2,  no kerawang2. Hihi. Sebab? Kata nk buat konsep modern english. English concept is just simple, but it should look elegant, ecehhh *elegant la sgt nina kan* =p


Okay, dlm tiga pix di atas, agak nya yg mna satu pujann saya yep?

Hihi..jwpn nye opkos la gambar yg pertama tuuuuu.

Kali pertama tgk design ni, mmg terus fall in love, terus save gambar n terus ckp kt diri sendiri: "nina, stop dah survey design kad, enuff with dis one. Dah cukup cantik".hihi


So, nt nina plan nk print kad warna putih plus wordings kaler hitam (spt gambar yg pertama tu) , then ribbon tu saya akan DIY.Dah bgthu kat my sis bahawasanya keje meletakkan ribbon tu akan saya serah pd beliau setelah kad dah siap nt. And something yg mcm brooch kt ribbon tu, maybe saya akan gantikan dgn manik pearl 3 biji..OR kalo jupe brooch kecik mcm tu, lg bagus kan? Ada idea tak awak2 semua? Mana nk cari brooch (erkk, betul ke benda tu brooch ek)..


And the wordings kat kad tu pun nt (I mean wordings kat muka dpn kad saya nk letak nama kami berdua dan date shj.(spt yg tertera dlm gambar) bcoz it is so000 English.hihihi. Oh ya, kad ini hnya lah utk VIP guests shj ya. VIP here refers to my close friends of course n close family. Tetamu biasa, saya still akan print kad yg sama, cuma maybe nt saya akan 'tempek' riben kat penjuru kad shj lah kot, but then riben still kaler tiffany la. =] (erk, korang dpt imagine tak)


And nt utk VIP ni saya mahukan ia dicetak in English language (hihi, nk sgt English concept kan) =] *still searching for the beautiful wordings  to put into the card)


Tak sabar rasa nya nk tgk kad kawen tertera nama sendiri.  Dan tidak sbr utk merasai feeling yg sgt indah itu. Ya, sgt tidak sbr.


*Ya ALLAH! permudahkanlah jln jodoh kami, murahkanlah rezeki kami, jauhi kami drp fitnah & prasangka buruk manusia serta bahagiakanlah kami agar kami kekal bercinta hingga ke syurgaMU*


Love

NinaIsofea


Published with Blogger-droid v2.0.2

5 comments:

My Life's Journey said...

Umi suke warna yang dear pilih .. sama mcm umi .. tapi kad umi tak pilih warna tu hihi ..


chayo2! ..umi doakan yang terbaik buat dear ..hurayyy

nuha hayati said...

simple dan nuha suke!

Nina Isofea said...

Umi : tq darl..hihi..umi pilih kaler ape?

Nuha : kan? Simple but veeeeery nice..hihihi.sorry, syok sendiri lak...bcoz less is more kan.ecehhh

sarahhernyzar said...

nina yg comel ! eh tibe. haha.

Nina Isofea said...

Sara: hihihihi...sara yg lampai! X sangka jupe gak kite ek..hihi, next time ada masa kite borak pjg tau? G mkn2 ke..hehehe

The Most You Like It

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This Blog is Protected. Copyright 2012 © Design By sarahhernyzar