Tuesday, January 10, 2012

Inspirasi Pelamin bertandang

Hihi..ttg majlis akad nikah n resepsi belah pihak perempuan pun x abes lg update, sy dah semangat cite ttg pelamin bertandang..heheh. Harus lah bersemangat sbb it will be fully (not really fully lah tp 80%) DIY-ed by me myself. Hihi. To tell u the truth, saya mmg gilekan DIY skg nih..sgt2 ok. Semua bnda pun rase nk DIY n pling terbaru ni, puan INTAN NORAZAM ada bg link ttg FABRIC ROSES. owh, saya mmg sgt teruja sbb sejak bln 11 hari tu saya mmg duk tercari fabric roses tu. Utk apa ye...tinggg tingggg tingggg *kua mentol lagik kat atas kepala* hihihi...pertama nya nina nk buat fabric ring utk pre wedd n juga nk pkai masa resepsi kt dewan nt. =] and and... Ade lg yg nk dibuat dgn fabric roses tu. Nak tau apa? Tgu entry2 sy yg sterus nya yep. (owh, sunnguh, rase mcm byk tramat bnda nk update nih. Bole tak nk mtk cuti rehat 5 bulan utk wt preps n update ni semua?hihi..*panggg* tampar sebijik.)

Ok2, smlm cite ttg solemnization dais kan, hr ni sy just nk bgthu n ask ur opinion la ladies2 n canteks2 semua..my dais utk bertandang nt nina nk buat simple je...mcm ni:





Ok tak? Cantek kan? Tgn ni dh x sbr2 nk DIY those cute paper fans! And maybe nina nk letak sikit crepe paper flower kot (nt nk try dulu n matching dgn paper fans, I mean, kat backdrop tu sy nk letak paper fans n juga sedikit crepe paper flower mengikut theme colour) uol rase OK tak? And nt those Christmas balls yg gantung2 tu kne pegi cari la nt (erk, betul ke nama nye Christmas ball?pandai2 je.hihi. Kalo x dpt those Christmas balls mengikut theme kaler nina, i think, nk DIY pomander yg kecik2, /mini pomander balls *al maklumsss lah..skg ni dh expert bebenau buat pomander ball smpai kan adik nina, kakak nina, kwn satu opis nina rquest suh saya buat pomander ball sbb dorg nk gantung dlm kete..hihihi **perasan cm cantek vaa vaa voom sgt la pomander ball ko tu yek nina.heh* owh, nt pomander ni saya update lain ( kan dh ckp, mmg byk bnda nk update, x cukup jari nk taip.hihi)

Tapi tapi tapi kan, saya punye bertandang ni, konsepnya traditional classic. ?the oufit pun dah klasik (songket bunga tabur) haha eventho x g amek pun lg the kain songket tu..sbb baru je mtk tlg member tlg book kain tu..tp the dais agak moden sikit..hihi..xpe je kan? Hantam sajelah..hihi *ayat penyedap hati* sbb cm susah je nk DIY pelamin/dais yg berkonsepkan traditional klasik ni. ATAU anda semua ada idea? Kongsi la di sini yep! So, setakat ni, our bertandang dais will be inspired drp dais yg dlm gmbr ni la (again, it is taken from REN-DA BELLEZA)

P/S: dlm mase saya tgh jatuh cinta dgn kain songket kaler kuning kunyit utk dijadi kan persalinan di hari bertandang, saya juga telah jatuh cinta dgn dress resepsi Cik Lijah yg kaler biru tuuuuu, simple n elegant...maka hadir lah pula dilema....adeh, sgt x suke prangai rambang mata ni. Rase mcm nk buat dress gitu pulak utk bertandang..haiyo. Ape nih nina..skg dh kne stat decide sudaaaaa.. (tp my EA nk kan konsep traditional classic tu) huhuhu and Sy pon cm nk traditional classic jugak sbb resepsi belah perempuan dah berkonsepkan modern English.

Ok dah. Tak mau pikir da. Nt lg rambang mata. Let me think puas2 dulu. * masa pls slow down, you are killing.ha, tetibe dh mula rasa masa mkin cpt berjalan*

Sape2 yg ade idea nk DIY pelamin berkonsepkan traditional classic, do drop ur opinion her yep! Tqvm in advance dearies.


*Ya ALLAH! permudahkanlah perjalanan kami, murahkanlah rezeki kami, jadikan lah perkahwinan ini rumah barakah buat kami serta bahagia kanlah kami agar kekal bercinta hingga ke syurgaMU*

Love
NinaIsofea

posted from Bloggeroid

11 comments:

Nina Isofea said...

Sorry loveliesss, ade sedikit correction: the picture is taken from FIRA punye blog..(fira, saya mohon pinjam pix drp blog awak ye) =]

My Life's Journey said...

waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa bestnya baca entri ni ..umi dapoat rasakan aura semangat dear ni la .. chayo2!!!!


tapi takbanyak gambar ..nak gambar lagi boleh? chak!

Nina Isofea said...
This comment has been removed by the author.
sarahhernyzar said...

bagus tol nina ni. rajin yang amat. haha. gudluck dear :) sara x buat pape pn lg. ilek je. keskeskes~!!! survey x sudah :p

ni@ @in said...

hai nina..cantik pelamin fira tu...suke gak..inspirasi utk pelamin tunang CNY n..harap2 menjadi(^__^)

Nina Isofea said...

Umi: hehehe..gambar tgu nina siap DIY the decos dulu, then nina letak pics byk2 tauuu..,DIY decos still in the progress..tak siap lagii..tunguuuuu yep syg?hihihi byk gambar nk upload nih..tp belum siap sepenuh nye lg DIY thingy tu.hihi. Sbr yep.hihi

Nina Isofea said...

Sara: hihi..xpe,survey smpai puas hati okey..take ur time babe
Nia : kan? Cantek sgt..saye pon bharap pelamin bertandang nt will turn out like dis la hihihihih

Anis_Apis said...

Nina!!! I pun nak DIY my pelamin...solemnization dais to be exact...
Mcm mana eh nk buat back drop blkag tu..i mean nk dirikan kain tu

Nina Isofea said...

Anis: nk diri kan kain tu, ada 2 cara tau
Ptama: if anis btul2 nk buat sendiri, anis kne jahit sikit kain kt bhgian atas, n make sure ade ruang utk masukkan dawai ke dlm kain kt bhgn atas tu..(mcm kite masukkan langsir ) then kite paku kat bhgian kiri n kanan, then lilitkan dawai kat ctu, then ter tegak la kain or backdrop tu..hihi..ni kalo anis nk wt seratus peratus sendiri *agak2 anis phm x ek heheh..cm berbelit je sy explain*hehe


Kedua: ain bole sewa alatan or besi yg nk tegakkan kain ni, besi ni dia adjustable tau, boleh adjust ikut ketinggian yg kite nak(ketinggian shj tau, lebar mmg akan depend on our kain or tirai tu la) tp nina rs better anis guna cara ni sbb kain akan nmpk lebih ter letak n kemas..sewa je besi i kt bridal murah je sbb nina pun sewa gak brg2 cmni,.hihi..hrp jwpn nina dpt membantu anis =]

ren-da bellezza said...

hi guyz.. thanks alot.. yupe dais from Ren-da Bellezza.. thanks to fira for being a lovely client. n thanks to the writer too ;)

MiSsJue said...

CANTEK! tau tak panjang lebar n tinggi nak buat backdrop pelamin (kain) kalau buat kat tingkap senang la pakai tirai jek, kalau pakai dinding macam mana nak agak2...

The Most You Like It

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This Blog is Protected. Copyright 2012 © Design By sarahhernyzar