Thursday, January 12, 2012

Tiffany is my RECEPTION THEME





Hiii semua.

Okay, hri ni nk cerita sikit ttg reception theme nina.

Dlm entry sebelum ni, nina pnh gtahu nk buat theme  peachy pink+white kan.

As time goes by, after discussing with EA, we have decided not to choose peachy pink anymore

Ok, spt yg dh ditunjukkan dlm gambar, TIFFANY BLUE+WHITE will be the theme for our reception nt.

This idea of tiffany blue comes from my beloved EA lah. Dia kata colour nih cm x ramai org guna,. *erk, yelah tu abg.hihihi*

And yesss, saya mmg betul2 sudah jatuh hati dgn TIFFANY ni..it looks classy aite? *ecehh*

And and and..this is confirmed! Tanak tukar2 dah. Lgpun, bhn2 DIY utk rception dah siap beli n dah siap pon separuh *DIY  lg* hihi.. Uol jgn igt jina nk DIY pelamin rsepsi pulak ye..hihi, pelamin kat dewan opkos nina amek dgn bridal okey, nina cume DIY yg ringan je utk deco e.g, centerpiece, pomander ball, guestbook&candy buffet corner, benda ciput2 je saya DIY. Hihi.Cume kan, kaler Tiffany ni cm susah sket nk cari.. Berpeluh ketiak g mencari deco thingy in tiffany blue. Cth nya, nk cari artificial tulip in tiffany colour, oh mak aii, susah sgt..nk cari crepe paper tiffany pon susah (tp ada la, cume agak rare nk jupe) hmm,ape lg yg susah nk cari dgn tiffany nih..haa, beads lagi lah kan susah nk ada kaler tiffany..tp takpe, I wont give up, TIFFANY punye pasal.hihi

Ok, semua gambar di atas adalah hasil carian google..n pd tuan empunya gambar, nina pjm gambar awak ye =]

So, camna?  Ok kan kaler nih? And..what is ur reception theme darls? Share with me here =]

*Ya ALLAH permudahkanlah perjalanan kami, murahkanlah rezeki kami, jd kan lah perkahwinan yg bakal dibina ini sbg rumah barakah buat kami serta bahagiakanlah kami agar kekal bercinta di syurgaMU*

Love

NinaIsofea

Published with Blogger-droid v2.0.2

4 comments:

nuha hayati said...

hye nina, mine one will be yellow and grey. tapi last week terjumpa wedding shoes kaler tiffany blue same like yours!! sangat suka~~ tengah fikir-fikir nak tukar theme color jgk neh ;)

salam perkenalan,
http://nuhahayati.blogspot.com

Nina Isofea said...

Nuha: oh really? Mine pulak yellow n grey tu theme masa akad nikah nt.hihihi...tula kan, tiffany nih kaler die sgt cantekkkkkk..hiii. Slm kenal nuha! *hugss*

ain said...
This comment has been removed by the author.
ain said...

assalmualaikum, nina...

memg pening gak nak pilih kaler apa for reception..bertambah pening biler u suggest tiffany blue!!! sgt cantik+cute!!!...hihihi. tapi takpe yg penting biar gaduh banyak colour dulu then baru decide...nway, thanks for the idea.
salam perkenalan dr sy ain..

http://bila-inai-dijari.blogspot.com/

The Most You Like It

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This Blog is Protected. Copyright 2012 © Design By sarahhernyzar