Monday, August 8, 2011

Pre-Marriage Blues

Ok, buat smentara waktu, Nina stop jap cita ttg preparation or ape2 ttg wedding thingy. Kenapa?

Ya, mmg tiada mood langsung buat seketika. Korang pernah dengar Pre-Marriage Blues? Korang pnh rasa Pre-Marriage Blues? Maybe tidak bg sesetengah org. Tapi ya bg Nina. Ya, ia perasaan di mana tiba2 kita akan rasa:

 " ahhhhh, mls lah nk pikir ttg kawen nih. Kan bagus kalo x pyh kawen. Kan bagus kalo kita x diberi keinginan dan rasa nk kawen. Kan bagus kalau semua keputusan kita boleh buat sendiri tanpa minta pendapat&persetujuan org lain" dan mcm mcm lagi lah perasaan kurang enak.

Knapa ia terjadi ? The reason(s) might be different for different people. So do I. Org sekeliling ; mak ayah, family Nina n rakan taulan, teman2 seperjuangan smuanya dah getting excited nk tgk Nina kawen..And pling penting, diri Nina sendiri dan juga bakal suami, adalah org yg paling ternanti2 kan saat ini..sbb dah lama sgt dah kami tgu..

Tp knapa tiba2 muncul Pre-Marriage Blues ni dlm hidup Nina lately? And yg penting, the reason(s) nya bkn lah drp En.Bakal suami atau pun drp diri Nina..tapi.......ia nya adalah daripada.........
.

.

.

.

.

Hmmmmm,entahlah.. it's hard to say here..It's a long story to tell and people might not understand. Kami berdua ni seolah2 dah jd mangsa keadaan..Hrp pkara ni x akan bpanjangan dan akan ada jln penyelesaiannya. InsyaALLAH. I always believe in ALLAH. DIA Maha Mendengar doa hamba2 Nya . Dan Nina x mahu putus asa utk terus meminta kpd DIA. Teman2, tlg doakan Nina juga ya.








Tears, plis don't drop. I beg u!







     Love


14 comments:

anaztasias nora aira said...

sabar dear. nora selalu alami blues ni. nora layan je la hari2 pk semak gak hehehe

dear, nak email or sent ur email to kerelnorawedding@gmail.com

nora nak tanya pasal kedai borong gula2 di kuantan. nak tahu details . thanks dear :)

Nina Isofea said...

nora: huhu.tq sbb memahami...mmg dugaan betul la..ok, tgu eh, nina email details tu kat nora, nt dah dpt emel tu, let me know ya?

Restless Bitch said...

sabar2.me too sometimes.rasa nak kawin lari or malas nak pikirrr.klu kawin,kawin la,xkawin,xkawin lah.tp sbr.tym ni mmb mnduga sgt2.y pntg kamu n tunang have fun together.las2 korg jgk y nak kawin,bukan org lain tu.biasala y lain tu excited. :D

choclairissa @ intan said...

saye pun pernah alami perasaan nina time before kawen dulu..bila gaduh2 lagi la rase xnk kawen..tapi bila pk2 balik..kene jadi lebih rasional..tak salah kalo buang perasaan nk kawen kejap..amik ketenangan..peluk mak kuat2 sbb lps ni peluk husben plak..tapi lps semua dh reda..mood tu akan dtg balik dear..sabar k :)

Nina Isofea said...

restless; tengkiyu laling for the opinion..haah, Nina pun pnh terpikir sampai ke tahap nk kawen lari. gila kan?

intan: Tq for sharing ur exprience..mcm2 dugaan kan yg dtg sbelum kawen..x sbr nk pelok hasben rasenye..(haha, sempat lg main2 walopun diri masih dihantui blues) Tq anyway darl! doakan sume ok utk Nina ye?

My Life's Journey said...

Jangan sedih2 tau ... mesti ada hikmah disebaliknya .. Umi pun pernah rasa apa yang cik nina rasa .. SEBAB APE RASE MCM TU? Umi rasa cik nina and umi pun tak leh pi tau ..bila ada sesuatu yang terjadi pada PERANCANGAN KITA, Mesti rasa sangat2 giler sedih. Umi doakan agar cik nina tabah mengharungi semua tu ...AMIN

salju said...

ala..sedey nye baca entry ni...huhu byk2 la bersabar erk..

Nina Isofea said...

Umi: Tq dear for the doa n support....sgt suke bace tiap2 komen umi..penuh dgn kata2 positif! Tq sayang!

salju: huhuhu..tharu pulop bile awak pun tumpang sedey..tq dear!

My Life's Journey said...

Sama2 cik nina ..umi pulak suke bace entri blog cik nina .. seronok rase hihi

Nina Isofea said...

umi : ouh, tharu nya..tq laling! berbesar hati kamek..=)

hayati hashim said...

kita serupa...melalui fasa yg serupa.. makin dekat yg dirncang, makin malas jadinya.. anyway, b strong n b brave.. insyaALLAH... semoga dipermudah segalanya..

Nina Isofea said...

hayati : Tq for the support..tula,kite kne kuat n positif..tq again dear

Sfarlina said...

Me too. I think it's normal for the bride-to-be. But it's ok. Just believed in Allah. Dia pasti akan tolong kita :)

Nina Isofea said...

Sfarlina: Tq dear. same2 kite doakan diri kite bole jd positif..=)AMIN..utk u jugak, all the best ya with ur life ahead! *hugs*

The Most You Like It

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This Blog is Protected. Copyright 2012 © Design By sarahhernyzar