Monday, August 1, 2011

Apa persiapan Ramadhan anda smua??

Assalam lovelies n gojes sekalian? Esok kite smua umat Islam dah stat berpuasa...(psst, mlm nih korg sume g terawikh tak? ngeee)

Ok2, memandangkan esok dah puasa, ape psediaan b2b sekalian?dan ex-b2b jugak...yelah, most of us, mesti berkerjaya, xkurang jugak yg still study, so, ape prancangan korg utk manage mase di bln puasa ni? Mksud Nina, korang prefer beli kat bazar or msak sendiri?

Bg Nina, tahun ni, Nina berazam nk masak sepenuhnya di bln Ramadhan nih.No beli2 kat bazar anymore..(Elehhh, padahal ko kedekut kan Nina!) hahahah..sumore, mls lah nk beli2 kat bazar, sbb byk yg x menepati citarasa Nina (ke Nina yg cerewet ekkk??)

So, Nina dah plan, spnjg bln posa nih, Nina akan masak siap2 pd wktu mlm, then buh je dlm fridge..Balik je kje keesokan harinye, Nina just panaskan lauk tu and masak nasik je..x pnat sgt kan. Nina keje balik pukul 5, aihhh, mmg xlarat kot nk singsing lengan n masuk dapur stelah seharian duk perabih air liur dlm kelas, ngeh3! Tu tak kire naik turun tangga g kelas lg.

Ok, utk esok, Nina dah siap masak! baru je siap! So, menu berbuka Nina esok adalah :





Gulai Tempoyak ikan patin + Udang. Ni nina wat dinner td.ade byk lg ikan patin dlm peti ais tu. And kuah pun byk lg, esok blik kje Nina just panaskan je yg dlm fridge tu, Heheh. Pemalas punye org!



And........



Agar-agar Cinta! (sile muntah) ekceli benda ni nt akan dimakan bsama kuah nye..Kite panggil puding berkuah kan..Nina nye version simple gile, gune susu cair je sbg kuah nye, yet it is so0o delicious I tell u! Tp agar2/puding/jelly ni, jgn manis sgt tau, t xde rase berkrim bile dimakan bsama kuah nye.

Ok, ok, hari ni lari topik sket, Weeee <tongueout>..and...korg pulak camane? ade menu2 yg best tak? kalo ade, share dgn Nina tau! Nina nk resepi yg simple, tp sedap! ngeee


Lastly, Nina nk ucapkan slmt berpuasa kpd teman2 semua..smoga kite beroleh barakah di bulan yg mulia ini... And kpd b2b sekalian, nikmatilah bulan posa terakhir kita pd thun ni bergelar 'bujang' nih...next year InsyaALLAH, kite semua dah ade teman bersahur, teman berbuka and.......paling penting....TEMAN TIDUR! hahaha, sempat lagi menggatal. <Nak cabut larik!>


MARHABAN YA RAMADHAN!




    Love






4 comments:

fainie_riz said...

slurrppp sedapnye tempoyak..fav

Nina Isofea said...

fainie : yap! same with me! tempoyak is my faveret ever! sodappp sgt kan..hehehe..x pnh jemu dgn tempoyak. ngeeeee

My Life's Journey said...

Sedappppppppp nyer. Umi nak puding tu leh? Love2 sweet sangat hihi. Salm ramadhan :). Umi follow nina dah .

Nina Isofea said...

umi: hehe..nina mmg suke kalo buat puding, x sah kalo x buat dlm bekas bentuk lovy lovy nih..mcm men masak2 pulak ye..ngeeeee.Slm ramadhan jgk buat umi..Nina pun dh folo umi..oh ya, npe umi x appear ek kt follower list nina..umi dah folo kan..slm pkenalan ya umi!

The Most You Like It

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This Blog is Protected. Copyright 2012 © Design By sarahhernyzar