Wednesday, December 28, 2011

Teaser : Kain Nikah



Tadaaaa  
Here's our kain for nikah outfit. As I said before I hv chosen DUSTY GREY for our solemnization outfit.
The material is of course Chiffon Beaded for me n for him we choose Dutches material.
At first, we were thinking to buy kain yg ditawarkan dlm pakej yg dah sedia ada which is chiffon beaded 4 meter n kain satin utk groom punye baju melayu..tapi tapi tapi....groom punye kami x nak buat baju melayu since the concept is Arabic kan...so, baju En.Abg (EA) nt akan ala2 Pak Arab le sikit.kuikui.( Nt nina cite kat entry lain ek psl design baju nikah kami).

So disebabkan itu, we were imagining lah kan, sgt tak kacak kalo my EA guna kain satin utk buat baju dia..so, we decided to choose Dutches material bcoz of the tip top quality yg ade pd kain Dutches.(nt I tunjuk cth bju yg dibuat drp kain Dutches ye sbb apps bloggeroid nina ni tatau la nape xleh upload byk2 pix dlm satu entry.aishh) and oleh sbb kualiti kain yg tip top tu, maka harga pon tip top topppp topppp jugak lew.Hihi..aiman x kesah sbb EA yg byr.ngeh!

Maka nya kami x amek la yg pakej punye yg JAKEL offer (o yes, the kain was bought at JAKEL Jln Tar). Kami amek kain yg yg berasingan
So, summary nya adlh spt berikut :

For HER:

*Chiffon beaded 4 meter
*Chiffon plain 5 meter
*Satin (utk alas) 3 meter

Mebi ade yg tetanya2 awat byk meter sgt kain utk baju nikah nina nih? Hihi..mls lg nk cite skg..nt la review pas kawen ye? erkkk, rajin kah aku utk buat review nnt


For HIM :

*Dutches 4 meter

Senang jek jd org laki kan..xperlu beralas bagai.hehhh

So, total harga kain kami adalah.......ZzzzzZZZ
Takmo ckp...nt rase nk nanges..hihi...xpela, yg penting diriku n suami cantik n kacak di hari bahagia itu..ok sile muntah hijau n tq to EA sbb belanje! SYG abg ketat2!


And oh yes..sempena pembelian kain dgn harga RM tutttttttt ni, kami layak meyertai pertandingan cabutan bertuah di mana hadiah nya berupa pakej honeymoon ke PARIS!! MY oh MY,:-)Aku tanak la berharap sgt utk dpt kan....tp masa masukkan borang cabutan bertuah tu dlm kotak, kemain baca bismillah tauu. Doakan lah nina n bakal suami yep! =p BEST GILER oWHH kalo dpt g sane.ok sudah2 lah berangan Nina. Tgu je keputusan diumumkan Februari nih..(alamak aku pon dh lupe dia ckp januari ke februari ek hari tuh?)

Ok, ape2pun satu je lah Nina hrp, supaya baju nikah kami dpt direalisasikan oleh tailor kami. Siapa tailor kami? Nt dah siap baju, baru Nina reveal yep?




Love

NinaIsofea
posted from Bloggeroid

3 comments:

My Life's Journey said...

wahhhhhhhhhhhhhhhhhh cantik ..warna grey memang cantik :) ..pasti dear nampak cantik nanti :)

Nina Isofea said...

Hihihi..tq umi! Hrp2 nye begitulah! Hee..umi, nina nk nama fb umi boley? Nk add umi.hihi

SheSoSweet said...

Hi.. one word it is nice.. n same like mine! hehehe (dh 2 words plak..) but mine dusty pink.. hanya kita je tau brape RM kain tu.. :)

salam from shesosweet

The Most You Like It

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This Blog is Protected. Copyright 2012 © Design By sarahhernyzar