Saturday, April 28, 2012

Our Own Version Wedding Movie Poster

Assalam darlings.
Ok tempoh hari saya ada sebut pasal photoshoot utk kami punya wedding movie poster kan.
Ada yg tanya saya kenapa x pilih je satu gambar drp pre wedd utk dijadikan wedding movie poster yg seterusnya akan dijadikan canvas photo.
Jawapan saya : " saje je..hehe. Sbb photoshoot free". Hihi. Ni la untung nya bila dpt bakal suami seorang photographer. =]
Pernah ke kamu dgr Vintage Photography?hehe, I bet your answer is no. Hihi.my EA ni boleh dikatakan baru la lg dlm bidang ni. Plus, ni keje part time dia je. Sbb tu mcm x establish je.huahua. Biasanya dia hnya ambil job utk kwn2 n family terdekat je. Tapi pling byk dia ambil corporate event. Walaupun part time, alhamdulillah, rezeki jugak kan.

Most importantly, my EA super duper busy handle business dia skrg. Alhamdulillah, rezeki kawen kot. Baru je dapat kedai baru. Terima kasih ALLAH. EA buat bisnes apa ye?Fyi, my EA buat bisnes cermin and frame. And lately dia sgt busy handle tempahan bongkah cermin yg tgh 'in' dlm wedding zmn skrg ni. Uols b2b n ex bride pun mesti tahu kan mirror box ni camana kan? Mmg lawa gila bila buat dekorasi utk wedding kan? And of course la saya mengambil kesempatan ini utk meminta EA buat juga bongkah cermin tu utk dijadikan slh satu deco for our wedding nt.hihi, rugi lah kalau x amek kesempatan kan. Free je pun.hihi. Oh ya, kalau uol nk tempah kotak kaca utk diletakkan brg hntaran tu pun boleh. Nanti la saya buat entry khas ttg brg apa yg ada di kedai kami.

Jauh pulak tersasar drp tajuk. Ok kembali pd cerita wedding movie poster. Ni EA punya idea la. Teringin nk jadi org zmn dahulu kala pulak. Masa blik kg baru2 ni la kami mmg sgaja balik semata2 nk buat benda alah ni, hehe. Tp seronok! Bgun awal pagi terus g posing (tp kami mandi dulu la..hehe). Posing kat mana.? Haha. Kat dpn umah saya je pun. Ada gazebo kt dpn tu. So cm sesuai pulak kan dgn konsep klasik..terus EA setting baek punya DSLR Canon kesayangan beliau tu..then berposing sakan lah kami. Mak n ayah lak duk senyum2 je tgk. And tell u what, dorg lak excited suh duduk mcm tu la, mcm ni la..hihi. And kalau tgk pd pakaian kami tu, sume pinjam drp mak n ayah..except bju kurung cotton tu mine lah. The kain batik, tudung bawal, kain pelikat, songkok n kemeja besor tu hasil menggeledah almari emak dan ayah la tu, hihi. Naseb baik dpt mak ayah sporting gila.

Btw, sesi photoshoot ni kejap je, sbb amek beberapa scene je, amek syarat nk buat canvas photo nk letak dlm dewan nt. Tapi tapi tapi, EA dah janji, lepas kawen nt, nk buat post wedd dgn konsep yg masih sama iaitu klasik tp dia nk guna lebih props cam basikal tua/vespa lama, bakul anyam n bla bla lg lah. Yg tu dia yg pikir. Saya tahu dtg n posing je. Hihi. Nanti ada sambungan lah ye jadi 'Cinta Anak Kampung 2 ' pulak. Hihi. Kuat verangan betul.Tp serius seronok buat konsep klasik ni. Feeling dia lain lah.hihi. Lagi, EA kata buat post wedd lagi best sbb masa tu dh boleh pegang2, peloks2! Hihi.. Me x sbr nk buat post wedd! =]

Ok, ini lah dia wedding, movie poster kami. =] saya maintain nmpk muda kan kan kan?hihi.






* Ya ALLAH ya TUHAN kami, permudahkanlah segalanya buat kami, berkatilah rumah tangga yg bakal dibina ini. AMEEN*

Love
Nina Isofea

posted from Bloggeroid

2 comments:

leatherwiihead said...

creativeeee. i likeee

Nina Isofea said...

wii : hehe tq dear...hikhik

The Most You Like It

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This Blog is Protected. Copyright 2012 © Design By sarahhernyzar