Sunday, June 3, 2012

I'm happily married!

Assalam loveliess..
Pertama sekali saya memanjatkan jutaan kesyukuran kpd ALLAH SWT krn saya sudah selamat bergelar isteri kpd suami tercinta.
The feeling? MasyaALLAH, superb! Awesome! Wonderful! Until now both of us still mcm x pcaya yg kami dah halal antara satu sama lain.
Celik mata di pagi hari je, si suami minta saya tampar pipi dia kuat2. Katanya x percaya yg wanita di sebelah nya itu adalah isteri nya yg halal. So sweet of u la husband.

Jadi di kesempatan ini sy ingin merakam kan jutaan terima kasih kpd semua yg terlibat dlm menjayakan majlis perkahwinan yg serba sederhana ini. Jika ditanya, apakah yg saya rasa setelah semuanya selesai, jawapan saya : " saya nak kawen sekali lg boleh tak?boleh x?boleh takkkkkkkkkkk. " Haha. because everything is beautiful for me.. Mungkin tidak bg org lain, tp cukuplah ianya sebuah majlis yg cantik dan indah buat kami sekeluarga. Semuanya berjalan dgn lancar dan sgt seronok. We had fun sgt2 from the beginning of the ceremony till its end. From the solemnization until the reception, everything went well n everyone seemed very happy. Alhamdulillah.

First of all, terima kasih kpd family kedua belah pihak krn byk membantu n memberi sokongan kpd kami dlm meraikan hari bersejarah kami. Especially emak, ayah yg byk berpenat lelah dlm merealisasikan impian perkahwinan saya. Ucapan terima kasih ini juga sudah tentu nya sy tuju kan kpd semua vendor yg terlibat ; Jai Harharah Bridal&crew yg telah merealisasikan pelamin idaman saya. I love it 10million times! Tq kak Jai sbb sbr melayan kerenah nina yg super byk ini, hehe..n tq juga Kak Jai sbb merealisasikan dress impian nina. Walaupun hnya simple shj, nina sgt suka!

Tq juga kpd OV (La Televisio) dan OP (Ayienazri) sbb menjadikan moment wedding kami sgt indah utk dikenang! Dan sy bersyukur krn ditemukan dgn OP n OV yg sgt hebat ini. Sampaikan family saya yg malu2 terus jd x malu sbb excited nk bg pose utk diorg. Hehe. Arghhh, rasa terlalu byk nk dikongsi ni tp for the time being Nina share secara general dulu ye..utk lebih detail, nina tgu gambar drp OP n video drp OV. =)

Tq kpd designer hijab & veil iaitu my friend, Annuur Nadia yg telah merealisasikan veil mengikut kehendak saya. Tq nur! N tq jugak sbb dtg masa wedding.
X lupa juga kpd my henna maker, kak Suraya drp Kuantan. Ramai puji ckp inai cantek. Hehehh.

Other than that, tq pada pakcik Shafie for being our caterer of the day, lauk semua sedap n sgt mjaga kebersihan. =)

Nina juga nk ucapkan terima kasih pd sahabat-sejati-sampai-mati saya iaitu Tg Safira (iera), dan suami Muhammad Faizal ( Acai) dan juga si comel Nur Asma (emma) . Inilah org2 kuat majlis saya yg bekerja siang mlm utk memastikan majlis sy bejalan lancar. Si emma, dlm kesibukan bekerja masih sempat mencuri masa utk tlg sy siapkan guestbook corner punye deco n tlg belikan sy beli itu n ini sewaktu sy nun jauh di Kuantan. Tq hunny! And si Iera n Acai pula, sanggup berjaga sama2 dgn saya di dewan hingga pukul 6.30 pagi utk menyiapkan centerpiece! Sgt tharu okey.

Last but not least, semestinya terima kasih beribu2 lemon utk suami saya, krn byk bg sokongan n pertolongan dlm menjayakan majlis penuh bermakna ini.

Hmm siapa lgi ya yg tertinggal..rasenya itu shj kot..hehe. I love u all lah! Tanpa mereka semua ini, majlis kami x kan berjalan lancar dan berlansung dgn indah seperti itu. *pelok kamu semua kuat2*.

Oh ya, dlm kesibukan dan kegembiraan ini, baru saya tahu sebenarnya ada 'org' yg begitu curious nk tahu ttg wedding saya, begitu curious nk tgk pics saya, huahuahua. Lagi best, that particular 'people' tu kan, siap gosip2 kat FB. "eh, dgr kata org tu dh nk kawen, ko x dijemput ke.?" dan that particular 'person' tu pulak siap ckp : "rasanye dia takut nk jemput i kot sbb takut i sabotaj wedding dia". Lebih kurang mcm tu la perbualan diorg. Blerghhhhh..mmg kelakar gile lah pompuan nih..eh, bkn pompuan, tapi pompuan-pompuan yg kepochi nih. Kesiannnnnnnnnnnnnnnn...dah org x jemput tu, fhm2 la kenapa kan.hahaha. Maknanya korang tu x penting dan x bermakna pun utk berada di situ okey. Now u see? Siapa curious pasal sapa ni? Seriusly sy rasa nk gelak guling2 hentak kaki bila dpt tahu betapa curious nya diorg ni nak tahu. Maklumlah, dh kena block kat FB, xda sumber la 'puan-puan' ni nk stalk sayer. Owhh, kesiannnnn, seyes, nk kuar air mata sbb gelak sakan bile tahu pasal ni. Tula, sapa suruh cari psl buat cerita bukan2 psl aku dulu. ( sy tahu 'puan-puan' stalker tgh menunggu entry tbaru saye. Hikhik.) Mmg skrg dah xde hati la wei nk buat kawan dgn org mcm korang ni..and sy bersykur sbb ALLAH bg saya ramaiiiiiiii lg kawan sejati yg lebih baik dan memahami. Tq ALLAH!

OMG..pjgnya entry kali ni..hehe. Pape pon, sekali lg TERIMA KASIH byk2 kpd semua yg terlibat dlm menjayakan majlis perkahwinan kami yg serba sederhana ini, tanpa mereka semua, siapalah kami. Dan terima kasih kpd kwn2 yg sudi dtg drp jauh dan dekat. Kami sgt hargainya! And tq kpd blogger Nia Ain yg sudi dtg, siap bg ucapan dlm video lg tu..heee. And tq juga pd Datin Rosma sbb dtg n memberi sokongan padu kpd kami. Akhir kata, terima kasih ALLAH, dgn izin MU, kami bersatu mjadi suami isteri dan majlis kami berjalan lancar spt yg dirancang dan yg pling penting, semua org seronok! ALHAMDULILLAH. Doakan agar perkahwinan ini kekal hingga ke akhir hayat dan diberkati oleh ALLAH SWT hingga ke syurga. AMEEN!

Oh ya, teaser dulu, sekeping gambar utk tatapan semua. Ecehh. Sbb masih menunggu pics drp OP ;-)




Love
Nina Isofea

posted from Bloggeroid

4 comments:

Anis_Apis said...

Nina, nnt buat review banyak2 k..especially designer hijab u...jatuh cinta dh :P

ni@ @in said...

u r welcome nina..kamu sgt2 cantik..hehehe,,,review cpt2 ye nina..xsabar nak tau setiap detail majlis nina..

Cik Nina said...

congrate :) teruja dgn comment awk membuatkan kite pun xsbr nk kawen. weeeee :)

Nina Isofea said...

Anis_Apis : hehe, insyaALLAH anis...will do one later! Tgu gmbr drp OP hehehe

Nia Ain : tq yunk for attending my wedding n siap buat review lg. I appreciate it so much! InsyaALLAH nina akan buat review nt ya...tgn dh gatal sgt nk wt review nih, tp pics terhad sbb msih tgu drp OP hehe

Cik Nina: cpt2 kawen!mmg best!hee..sy nih rasa nk kawen sekali lg je, bole?hee

The Most You Like It

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This Blog is Protected. Copyright 2012 © Design By sarahhernyzar