Monday, June 25, 2012

Review 1 : Our akad's video and Official Videographer

 p dot s: please PAUSE/STOP my Musical. Scroll Down!!!




Assalam semua. Spt yg saya janji kan, saya mulakan review dgn video akad nikah kami. Utk videography, sy hire La Televisio sbg official videographer. Team La Televisio ni diketuai oleh Adib Fahim. Saya mula kan dgn review video ni sbg review yg pertama sbb sy sgt berpuas hati dgn servis yg adib berikan. Yap, sgt2 berpuas hati. 5 bintang sy beri!

Adib dan seorang lg crew (sy lupa nama dia, ampunnnn! Sbb adib je yg byk bercakap sbb tu igt adib je, heheh) bertolak drp KL pd 28hb mei lebih kurang pukul 6ptg dan dlm perjalanan nya dia stiasa update lokasi mereka kpd sy since it was their very first time diorg dtg ke Jerteh. And to be honest, Adib ni mmg tramat friendly orgnya! PR dia mmg super duper bagus. Semua family saya suka kan cara dia bekerja, Very profesional.

Oh ya, ape pun, sila abaikan eyebag sy yg sgt obvious itu okey, sy x tdo selama dua hari berturut2 sebelum hari nikah tu, ada bran? Dan sile abaikan juga mekap sy yg mnampak kan muka sy garang gilos dan nmpk berminyak itew, hoho, dan dan dan, i am still wondering knapa suara sy x sedap haaa dlm video tu? Haha bajet suara sedap pulak kan. Dan yg pasti gigi sy x cantik mcm gigi husband okey, hukhuk

Pd ptg 29 mei adib dtg ke rumah shoot details. ( and keadaan sy masa tu, ya ampunnn mmg messy gile sbb tgh buat persiapan terakhir kan) hehe tp xpelah sbb dia nk shoot details je cam bju nikah, kasut, hntran, etc. Tp first time tgk adib buat kje, rasa terkesima lak, cewah..hehe, but i am serious okey. Dia mmg profesional n talented!

So, pd mlm 29.5.12, mlm di mana sy sah bergelar isteri kpd suami tercinta, adib telah merakam moment indah itu dgn baik sekali. Sampai skrg, sy masih belum jemu melihat video itu berulang2 kali!

Pd mulanya, sy tgk sy tergelak melihat gelagat husband sejurus selepas lafaz ijab qabul sbb dia kelihatan begitu excited nak cpt2 sah, siap tnya tok imam lak : " boleh dak" hehe,,so comellll la u husband! Tapi part husband nanges tu sy x tahan n turut nanges sama tiap kali tgk video tu..and masa mlm nikah tu pun, sy mmg rasa nk nanges, tp kekuatan apa ntah yg dtg, sy bjaya tahan air mata drp keluar. Tp skrg tiap kali tgk video ni, mesti nanges bile tgk part yg husband nanges masa peluk emak. Dua org wanita yg turut mengalirkan air mata dlm video tu adalah emak dan kakak suami sy. Ntah mgapa, sy mmg sebak tgk part diorg nanges tu. :-(

Tp apepun, moment ini akan sy kenang smpai bile2. And kami berdua x akan pnh myesal melaburkan sejumlah wang utk videography ini bcoz only two things left after ur wedding ; photos and videos. (psl OP nt next entr plak ye hihi) and mmg berbaloi kami kumpul duit sama2 since setahun yg lepas smata2 utk OP dan OV. And believe me, the price offered is reasonable as well! Tq adib ;-)

Dan knapa La Televisio is highly recommended to be chosen as ur OV? sbb kje diorg mmg bagus n best, Adib bkn amek video semata2 tau, dia ada jugak amek gambar kami masa wedding. And gambar nya saaaaangat awesome! Nt sy update lain ttg gambar yap. Besides, adib dtg awal, n mmg stiasa ikut kita ke mna je, so that x terlepas la moment2 penting masa hari bsejarah kita.

Again, ALhamdulilah n trima kasih ALLAH sbb menemukan sy dgn OV yg hebat ini. Bkn itu shj, dia juga boleh bkerjasama dgn baik skali bsama OP sy, abe AYIE. Syukur sgt2.

Last but not least, sape2 b2b yg tgh cari OV tu, sy mmg recommend La Televisio ni sgt2. Mereka telah buat sy angau nak tgk video ni berulang kali,! And Im now waiting for another reception highlight from them! Can't wait!

*Ya ALLAH ya Tuhanku, rahmatilah rumah tangga kami, jd kan kami psgn yg bercinta krn MU dan kekalkanlah kami utk bercinta hingga ke syurgaMU. AMIN*

2 comments:

ciksusu said...

nice, tp xkusyuk tengok video ni sbb ade lagu 'i do' ;)

Nina Isofea said...

cik susu: hihi, sian u....try scroll down n off kan lagu i do tu..rasenye boleh kot, hihi

The Most You Like It

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This Blog is Protected. Copyright 2012 © Design By sarahhernyzar