Sunday, July 3, 2011

Of Photobooth Corner

Okay, bcakap ttg photobooth corner, menda nih sgt familiar skrg kan, dah jadik trend dah dlm wedding thingy aite? So, Nina pun nak jugeks! ngeeee..Ok ok ttg photobooth idaman Nina ni, rase cam ade byk menda jek nk ckp..Wedding reception sebelah Nina nt, cadang nya nk buat di Dewan Masjid Hadhari (so those yg duk sekitar Besut, rasenye masjid nih dah x asing lg kan..masjid yg gah n cantik tersergam tu...) so, harapan dlm hati nih, nt bila Nina 'bentangkan' proposal nk wt resepsi kat ctu, hrp2 le my mak n ayah setuju. AMIN! Bkn ape , hri tu ade kwn Nina wt resepsi kt dewan tu, Nina rase cam jatuh cinta at the first sight pulak kt dewan tu. Ok2, doakan impian Nina nk wt resepsi kt ctu termakbul okeyh! AMIN! tp, in case  xjadik wt kt ctu (tp nk bg jadik jugak, x kire2! ) kene wt kt umah la kan..Either wat kt dewan or kt umah, Photobooth Corner nih akan tetap diteruskan jugak. Ecehhh!

Ok, bahan2 yg diperlukan utk photobooth Nina nt adalah spt berikut :


 1) Table with white tablecloth : knape white? opkos la sbb tema Nina kan White + Peachy Pink. Knape Nina pilih meja 4 segi? Sbb..nt akan ada 2 org nk duk kt ctu meng-handle guestbook, so rasenya lebih comfy pilih meja 4 segi utk diorg bdua. Siapakah diorg bdua tu? Opkos la my BCFF ( Iera & Acai ) n pd mase tu diorg dah jadik suami isteri daaa..Knape mesti 2 org yg handle guestbook table ni? Hee, jwpn nye kejap lg ye..


Bahan seterusnya...........................................................


2) Love-shaped White Frame. Hoho..cumil kan frame nih? Mlm ni nk tnye abg dia boley tak buat frame cmnih ( nk soh die ckp boleh jgk, x kire2!) dah kate tokey kedai frame kan..mestila abg buley buat kan..ngeeee. peace no war bang! Frame ni Nina nk letak atas meja bersama2 dgn guestbook..xkan nk letak guestbook semata-mata kan..kosong lak meja tu nt and dlm frame tu opkos la gambar kami berdua..hihihi.


Next item..................................................................




3) Ok, seterusnya adalah tiny white vase dgn sekuntum bunga di dalam nya. The flower sekuntum je cukup, nmpak manis gitew! The flower will be in Peachy Pink colour lah, baru kne dgn theme aite? Tiny vase ni pon Nina nk letak atas meja together with the guestbook & the white frame td..So, itulah yg akan menjadi deco utk meja guestbook Nina nt. InsyaALLAH! smoga mjadi spt yg di imaginasi kan.


Next...............................................



4) O ya, lg satu item nk letak atas meja adalah : colourful marker pens! Kalo xde pena, camana org maw tulis dlm guestbook, bukan? heeeeee. So, kwn2, nt sudi2 kan lah menulis ucapan manis kalian buat kami ye?



Next.....................................................




5) Eh, ade lagi..hee, benda pling penting kat atas meja nih: GUESTBOOK! tadaa! Comel kan guestbook nih? Nina verangan nk guestbook cenggini. Okeh, akan diusahakan! Kalo xdpt, DIY sudaaaa..ngeh3! Tp kan, tp kan, kalo buleh, nk dpt kan guestbook camni taw..so00 cute lah! then kat tepi tu nk letak our names. Woahhh, smoga dpt lah spt ini. AMIN!


Lagi........................................................



6) Okeh, lagi item utk photobooth corner adalah : EASEL. Easel ni lagi satu task en.abam Nina.. heee..Byk nau task dia utk photobooth corner nih. Frame pon dia kene wat. ekekek, kan majlis kite bsama kan. kan?ngeeee. So, easel nih pun nt abg akan buat kan. Yay! Nak easel kaler putih tau. Tengkiyu abam! (Pic taken from blog Pn.Mimiey yg comel, mtk izin ya amek pic ni Pn. Mimiey =) )



Lagi....................................................




7) Wall of Fame! Okeh, selain drp easel td, Nina berangan nk ada kan sudut  'Wall of Fame' berdekatan dgn guestbook table tu lah (maybe di belakang guestbook table) And Wall of Fame nih pon da ramai org buat kan, so Nina pon nak jugeks! ngeh3! So, Nina verangan nk susun frame putih tu mcm dlm gambar ni, nice isn't? Bermakna..........kene tambah lg la frame nye abg...heeee, brape jumlah frame nya, nt kite discuss smula ye..ATAU pun...



Kalo agak2 malas sgt kan, beli jek softboard, tampal je camnih haaa..heeee, ATAU......


Haaa, ni dia Giant frame! cam best gak buat giant frame kt Wall of Fame kan? heee, papepun, Nina kne bincang betul2 dulu dgn Mr.Hubster to be sbb dia yg akan buat the framing thingy nih sume. ngeee!Hrp sume nye jadik spt yg di verangan kan!


Next......................................................




8) Doily papers! Oke, Nina plan nk guna doily papers utk wt deco spt dlm gmbr nih. Cume skg tatau nk cari kt mane doily papers nih..Tp akan Nina usaha kan gak carik, sbb ia comel! Lg pon, selain drp nk hias photobooth corner nih dgn doily papers, byk lg tujuan lain yg Nina nk guna doily papers ni utk our wedding. Nt Nina bgtahu ape tujuan2 lain tu yek?


LAstly........................................................






9)  Polaroid camera! Okeyh, td kan Nina ckp my BCFF (Iera & Acai) akan handle meja guestbook kan? Knapa 2 org? 1 org pon da cukup kan....heheh, ekceli, nt Nina akan sewa Polaroid camera dgn Pn Iera nih(for those yg tak tahu, Polaroid Camera nih adalah camera yg gambarnya boley terus kua rite after kite snap pic kite). So, nt, for ma frens yg dtg kt guestbook table n tulis sumthing dlm guestbook Nina tu, En. Acai akan snap pic korg..korg pose la ikot citarasa korg, yg pnting nt Acai tetap akan snap pic korg slps korg tulis kt guestbook tu, then tugas Pn. Iera lak, dia akan lekat kan pic korg tu, bdekatan dgn ucapan yg telah ditulis..So, nt bile kami (the pengantin) nih bace smula ucapan2 manis awak2 sume, kami juge bole menatap wajah2 manis anda itew! ngeeeee...And nanti, for those yg sudi tulis tu jgk, akan ade sedikit favors utk anda..Apakah favors nya? Tunguu..... =)



Okeh, pjg betul entry kali nih, tgn dah lenguh.
That's all hun! Bai.


Love
NinaIsofea

3 comments:

nida-razak said...

hi nina..nida here..hehe..banyaknya idea photobooth nina..best2..nida pon dok pening2 pikir idea skang.. =)

Nina Isofea said...

Hehe jom2 kt same2 pkir.nina pon tgh fenin gak ni cm byk ag x stel kan. Tiap hri duk asah otak utk pkir kn. Heee.jom kt sharing22 idea

sarahhernyzar said...

sara pn nak amik kawan nina tu la iera and acai. haha. amik gmbr my guest. voley ? :p

The Most You Like It

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This Blog is Protected. Copyright 2012 © Design By sarahhernyzar