Thursday, July 14, 2011

Of Candy Buffet

Assalamualaikum ladies2 n gojes2 skalian (hahah, again, Nina bajet cam ramai followers)

Akhirnye dpt update blog.Kalo diikutkan mmg x sempat, tp harus jgk curik mase.Dlm tgh2 cuak dgn timetable yg Nina dpt sem nih, ade jugak la penawar nya bile semalam jupe dgn abg n bcakap ttg hantaran 'Kotak Kaca' idaman Nina tuh..Dlm entry sbelum ni Nina dah ade cite sal Hantaran Kotak Kaca ni.Abg ckp dia akan try siap kan awal2 kotak kaca tu.Skg dia duk sibuk buat org punye (tu pun skg die jarang terima tempahan drp org) sbb agak leceh jgk la nk buat kan,lgpun abg byk kne g kursus skg, so his framing business tu abg serah kan dulu kt pkeje2 nye. Lgpun, bgus gak buat yg org dulu, sbb drp yg org lain punye tu lah dia bole improvise Kotak Kaca versi kami bdua. Eceh.Smoga Kotak Kaca itu mjadi spt yg Nina nak.Amin!

Eh, melalut suda nih.Ok, mari kite kembali ke pangkal jalan. Nk cite ttg impian yg satu ni: Candy Buffet atau pun Sweet Treat Station(STS).(tatau lg nk pilih which one utk dijadikan label di atas meja nt) Nina rase idea Sweet Treat Station nih sgt sweet lah! As sweet as its name aite? The reason why Nina bercita2 nk buat STS ni adalah:

Pertama: Meraikan tetamu cilik & si tomei2 yg turut hadir pd majlis Nina nt. Kalo xde diorg ni rase x lengkap kan? So to my frens yg dah ade si tecik n si cilik,  sile bawa anak2 anda ke majlis Nina ye? Agak2 biar rongak gg dorg bile blik umah nt.Ngeee. Over pulak (tongue out).

Kedua: Menambahkan kemeriahan suasana majlis dgn sweets yg colourful dan juga 'mencantikkan' majlis.Ececece.

Ketiga: Sbb Nina rase ia sgt cumil!!

Keempat: Sbb mase wedd adik Nina hri tu dia x buat, so Nina nk buat sumthing different la dlm family Nina.Ngeh3. My Wedding will be the last wedding in my family, haroslah buat sesuatu yg berbeza yet memorable aite? (winking)

Ok2, oleh itu...I am wishing for sumthing like dis:

.


.


.


.


.



Tadaaaa! ya, Nina mahu sumthing like dis, I mean the theme colour (Peachy pink+White) Manis kan begini? Tp xdela Nina nk letak sume cuppy cakes cm dlm gmbr ni. Nina akan pelbagai kan lah sweets yg nk diletakkan atas table nye nt (Misi mencari tablecloth kaler Peachy Pink haros bermula.Nina nk sebijik kaler yg cm dlm gmbr ni taw.Sape2 yg jupe, pliz let me know kay?hee) Bout the table plak, rs nye xde mslh. Cari meja yg panjang sket,then cover dgn tablecloth tu, ok kan kwn2? =)Ok Ok, itu perihal table utk STS, skg kite crite lak sal jenis2 sweets yg Nina bcadang nk letak atas meja tu. Jom2 kite tgk sweets ape



Coklat Nips.(Ini hnya gambaran, tp anda sume2 tahu kan Coklat Nips tu kan.Rupenye lbih kurang gini la kan)



Gula gula 'Denyut'(kah3, ekceli Nina pon tatau nme sbena nye apa, but I used to call it gula gula denyut since I was small!





Lolipop! Okeh, utk lolipop Nina nk letak 2 jenis, jenis ptama, yg mcm nih la.Yg jnis nih xmaw letak byk sgt atas meja tuh.Yg neh mahal okeh,Ngee(kedekut punya olang) Lolipop yg Nina akan letak byk2 ialah jenis gini:



Huahuahah, tp bkn jenama chupa chups ya teman2? Chupa chups pon a bit pricey okeh..Nina mksudkan lolipop yg bentuk bulat gini, tp jenama Y je okeh.Ngeee.



oh yesss, cekelat susu!



Summore;gula-gula udang



Summore; Fruit plus! (faberet anak2 sedara Nina nih)







Auww, I like dis one;Mini apam Polkadot (menggantikan cup cakes) x mampu la Nina nk letak cuppy cakes kt STS kannnnn





Biskut Bunga! (Tingat zmn kecik2 dulu mmg mak suke beli biskut nih)




Jelly 






Choki Choki enak sekali! (still remember Choki Choki's song?)ngee






Finally, Sagun!


Todiaaa byk pulak jenis sweets nih Nina rasa...Sume sweets ni Nina pilih setelah Nina meng 'observe' ke enam2 anak sedara Nina. Si cilik2 tuh sume mmg suke la cekelat2 cam kt atas td tu..(Budak2 nih taste dorg lbih kurang je kan)And sumenye nmpk colourful..santek n meriah je ase kan..kuikuikui..so Nina hrp tetamu2 tecik Nina nt akan suke dgn Sweets yg dihidangkan utk diorg nih.Plus, ini je yg Cik Nina mampu hidangkan kat korg wahai si tecik2 sekalian..Cik Nina x mampu nk hidangkan Cadburry ke, Toblerone ke, Daim ke..Kinder Bueno ke..heheheh. Tp list gula gula n cekelat ni akan di tapis semula, mne tahu nt jupe yg murah lg dan menarik lg kan?Sbb kt Kuantan ni Nina ade jupe satu kedai borong yg mjual mkanan kanak2 ribena yg unik dan cumil2 belaka..tiap kali g ade je mkanan baru kt kdai nih(nt Nina wt entry lain sal kedai nih ek) Sbb Mak Nina kt kg pun ade jupe satu kedai borong yg best gak.

Ok, ok tu bab jenis gula gula n cekelat nk letak atas meja..Nt gula gula n cekelat nih Nina nk letak dlm glass jar. Gonna be like dis :





Auwww,suke sgt dgn glass jar mcm ni. Terserlah ke warna warnian gula gula n cekelat tu sume kan. So, glass jar nih pun Nina dah tau di mana tempat nya, rege pon bpatotan n berbaloi.Nt Nina review lain utk glass jar nih kay. (entry nih khas utk cik gula gula n cik cekelat je dulu) dan deco utk STS ni jgk nt nina akan wt entry spesel ya? (Cewahh)..Deco cm dlm gmbr nih pon cute kan?Gune triangle flag.Leh DIY jek flag tuh.Tapi..tapi...slain flag nih, Nina ade idea lain gak.
It's doily paper! hahah. X seprais lngsung kau nih Nina.Ok2, yg ni nt Nina wt entry khas ya?


Baiklah, sebelum entry ni berakhir, nk mtk tlg kwn2 Nina yg sudi bace blog ni (blog Nina x ramai followers pon, I know..sobsssss, tp ramai  silent readers, still I appreciate them all), tlg Nina carikkan si kiut mcm nih:




Haihh, nk nanges tgk sweets nih. Comel gile oke. So ladies out there, kalo lah anda tahu ktne leh dpt sweets cenggini, let me know ya?



Woooaoawww, pjg gilak entry kamek kali tok (hahah,phm sik kitak?) 

Hopefully Nina dpt update blog slalu..(sbb byk benda haros di update utk rujukan diri sendiri gak nt)
Last but not least, smoga impian Candy Buffet ni mjadi spt yg Nina nak. Kite merancang, ALLAH Maha Menentukan. SeMoga ALLAH permudahkan jalan buat kami. AMIN.

Next entry will be bout 'Lolipop Girl'-Apa itu Lolipop Girl?heheh, wait for the next entry ya sayang?

 **I just can't wait to get married! Ok bai.**


Love
NinaIsofea




















4 comments:

K.I.N.A said...

jangan risau..kina baca jugak..hehe..marshmellow sgt comel..

anaztasias nora aira said...

hii saya baca blog awak ehehhe

salam kenal b2b. saya folo dan link awak :)

jom share wed preps :)exchange link yea :)

nora
http://norapurplebridez.blogspot.com

p/s : saya pun wat candy buffet untuk kenduri saya yeay thanks share idea :)

Nina Isofea said...

KINA: owhh, thankss, tharuu bile ade org sudi bace..slame nih igt nina jek yg duk bace blog Nina sendiri.kikiki. marshmellow pun akn dipertimbangkan utk msuk dlm list.hehe.TQ kina!

NORA: Okeyh..nt nina folo nora..(rasenye Nina dah folo Nora, jap nina check) hheee..tq sbb folo Nina ek..jom jom kite sharing2. Tula, cute jek kan candy buffet ni..bole merai kan tetamu cilik kite...tetamu dewasa pun bole je nk join ye tak?ngeeee

Nina Isofea said...

Nora..betol lah..Nina dah already folo Nora dah..hehehe..nice meeting you sayang =)

The Most You Like It

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This Blog is Protected. Copyright 2012 © Design By sarahhernyzar