Monday, July 16, 2012

Oh my Stalkers

Assalam readers/bloggers/followers/silent readers and not to forget my stalkers!
Ok, sepatutnya nak update pasal wedding review, tp hold dulu sbb nak ckp psl stalkers sikit.
Ya, blog saya x ramai followers tapi saya tahu blog sy ni ramai stalkers! Sgt2.
Siapa stalkers tu? You know who u are.
It has been almost 1 month plus plus I had been away from work and colleagues. And most of my colleagues didnt know about the wedding except a few of them (the ones who are close with me;you know who you are) .The rest are not that important for me to invite or to tell them. Sorry, kedengaran agak kasar di situ, but that is the fact. Sbb kebanyakannya mmg suka mengata di belakang walaupun senyuman manis diberikan bila jumpa depan2. tapi sy tahu x semua yg mcm tu, masih ramai lg yg hati nya baik dan bersih. terima kasih sy ucapkan.
Dan setelah sebulan lebih itu, saya kembali ke tempat kerja spt biasa, cuma dgn status yg baru. Kpd yg dtg kpd saya n memberi ucapan tahniah, jutaan terima kasih saya ucapkan. Tapi, kpd yg bercakap di belakang atau lebih tepat mengumpat, terima kasih juga sy ucapkan sbb anda semua telah buat saya sedar yg anda rupa rupanya begitu berminat ttg hidup saya, begitu curious ttg saya, begitu mengambil perhatian terhadap saya sehinggakan saya dpt tahu yg 'anda-anda' itu begitu gigih berusaha meng-googling up pasal saya dan suami semata2 nak korek cerita kami, semata-mata nak gosip psl kami.Sungguh kelakar dan kebudak-budakan. And I know who you are lah! Bukti ada dgn saya. Ikutkan hati nak je sebut nama sorang demi sorang kat cni.Mmg dari dulu jd stalker tegar saya kan..Terima kasih sbb umpatan anda tu telah bagi pahala kat saya =) tambah dosa kat anda *booooo*
Last but not least, kpd stalker tegar tu, x pyh la nk tambah dosa kita yg dah bertimbun tu yap?Saya x pernah ambil tahu dan ambil kisah ttg hidup anda pun lah. I am happily married to someone yg ALLAH dah tuliskan jodoh nya utk saya sejak saya duduk dlm rahim ibu sy masa umur 4 bulan lagi. Umur tua ke, muda ke, tu bukan jaminan kebahagiaan and yg PENTING, SAYA TAK RAMPAS SUAMI ORANG mcm yg setengah drp 'kamu' ni buat.

Akhir kata, udah2 la tu stalkers oi! Dah nak masuk bulan mulia bulan Ramadhan ni...bykkan pahala, kurangkan dosa. Kalau asyik mengumpat org je, hati x cantik, muka laaaaagi lah x cantik. Dan sy teringat wordings ni :

"People talk something bad about you because they CAN' T bE yOU"

Alahai kesian pulak aku dekat stalkers ni yek.

Ok bai.

P/s: next entry sambung semula ttg wedding review. Tq for those who support me, those yg baca blog ni dgn niat yg baik n nk dpt info, yg x pnh ada prasangka buruk n bla bla bla. Tqvm! Semoga ALLAH sentiasa melindungi kalian. AMIN!
posted from Bloggeroid

10 comments:

ciksusu said...

faymes la ade stalker ;P
kte bkn stalker cuma silent reader..hihi

Nina Isofea said...

cik susu: hihi saya tahu cik susu baik hati tak mcm diorg...tima kasih sbb sudi baca blog picisan saya nih *hugs*

IMaH said...

me too...silent reader jugak. tapi pernah jugak dapat stalker mcm ni dekat blog. Sabr jelah k..pasti ada balasan untuk org yg buat kita macam tu. Huhu...

jijie said...

eh.. siapakah yg buat onar tu.. huhu.. i'm your stalker too.. hehe.. tapi kita nk tau perkembangan awk je. =)

psst.. nina.. pakai no. fon yg sama lagi ke?

anaztasias nora aira said...

abaikan je dear. people mcm tu.. dulu nora pun ada stalker tp lama2 just talk to hand la :)

sarahhernyzar said...

babe... makcik makcik kepochi kat opis ke ? makcik tembikai pn samakah ? oke dh citer lain. haha :p

Nina Isofea said...

imah: tq for ur encouraging support! *hugs*

Jijie : hihi, biasalah azie, manusia ni mulut xleh dok diam kan, nt klu ade kesemoatan kita jupa n cerita ya?O yap, no fon nina dh tukar lain, nt nina pm kat fb yap

Nora: saya tgh men sabarkan diri n buat 'dono' je nih.org mcm tu kita xleh layan sgt.hihi

Sara: hihi all the makciks2 tu mmg hobi nya begitu..u pun rasenye ade kenal some of them kan?hihi..the best solution, buat bodoh je, hihi..yg penting kita enjoy!hewhew

My Life's Journey said...

harap dear tabah mengahadapi semua ni ..umm tak baik betul buat dear mcm ni .. tak e, 1 hari nanti ..pasti mereka akan menyesali akan perbuatan mereka ..hrmm

Nina Isofea said...

umi : tqvm for ur support! *hugs* baby dlm perut sihat?Hehe.take care ye dear

CINTA UNTUK KITA said...

buat bodo je la sis :)

The Most You Like It

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This Blog is Protected. Copyright 2012 © Design By sarahhernyzar