Saturday, March 31, 2012

The Best Wedding Gift ever

Assalamualaikum and holla everyone!

Wahh, long time no see! I left this blog almost a month! Let me tiup the habuk 1st ; fuhhhhhh fuhhhhhhhhh!

Okay, kali ni nk memperbanyakkan tulis dlm bahasa la, boleh? Sbb saya rasa tercabar tgk dlm tv baru2 ni ade ramai pelajar drp luar negara berdebat dlm bahasa dgn bagus sekali. Haros la saya tercabar!


Ok, mari kembali pada tajuk asal. Okay, last week adalah kali terakhir sy n EA shopping utk brg2 perkahwinan. Then, everything dah settled. Alhamdulillah! So, last week kami beli 3 brg. 2 for me, 1 for him. For him adalah sebijik lens camera canon. Okay, jgn tanya saya, apa nama lens tu, saya mmg x tahu. Saya tahu beli ja utk EA sebagai slh satu hntran utk dia. Sbb satu je lg hantaran for him yg x settle,  so he decided nak lens yg sudah lama beliau idam2kan selama ini. Berkasih, bertunang dan bakal berkahwin dgn seorang photographer tidak sedikit pun menambah pengetahuan saya ttg camera/lens. Hahah. Yg saya tahu, saya nak gambar saya diambil tiap kali keluar bersama. =). Ok, itu shj brg hntran yg dibeli, sebab brg hntran yg lain semua sudah ready. Alhamdullilah lagi!  :-) oh ya, gambar lens tersebut lupa diambil dan kini sudah selamat berada di rumah di kampung.


Okay, brg utk saya pulak adalah spt gambar di atas. Kedua2 nya bkn utk dijadikan brg hntran, tapi hadiah drp bakal suami kpd bakal isteri nya. Hehe. Okay, hadiah pertama, EA bg saya set corset premium beautiful. Saya sudah lama mengidamkan corset PB ni, tp disebabkan harga yg riban-riban, saya simpankan shj niat itu dan hari ini EA telah merealisasikannya. Terima kasih abg! Spt yg kita tahu, corset PB ni bkn utk pembentukan badan semata-mata, tp byk lagi faedah lain. Anda semua boleh google ya ttg manfaat PB ni. =) Dan saya rasa ini lah hadiah kahwin yg paling bermakna buat saya.  Bkn kerana harga nya, tp kerana ianya drp insan yg bakal menjadi syurga buat saya.


Hadiah kedua pula ialah lingerie. Hihi. Ada kisah lucu di sebalik pembelian lingerie ni. EA bkn main usha dulu kedai tu tgk sehingga betul2 tiada customer lain dlm kedai, then baru ajak saya masuk. Segan kata nya. Then, terus dia masuk dan pilihkan lingerie utk saya. And know what, saya sendiri mmg 'seram' tgk lingerie yg EA pilih tu, mmg mcm x pakai baju lah kalo pakai lingerie tu. Hahah. Xpelah, semestinya beliau inginkan saya mempersembahkan sesuatu  yg 'mengujakan' pada mlm tetttttttt itu. Ngeh! And semestinya saya x dpt nk pamer kan gambar lingerie itu di sini. Haroslah ia nya P&C utk si suami shj nanti, *peace*


Okaylah syg, saya stop dulu, next entry nina update ttg wedding checklist ya? Thanks GOD sbb almost 95% of the preparations is done.


*Ya ALLAH Ya Tuhanku, permudahkanlah perjalanan jodoh kami, murahkan rezeki kami, jauhi kami drp dengki khianat manusia serta bahagiakanlah rumah tangga yg bakal dibina dan jadi kanlah kami pasangan yg kekal bercinta hingga ke syurgaMU. Ameen.


Love

Nina Isofea


Published with Blogger-droid v2.0.2

5 comments:

My Life's Journey said...

Cantik beg tu dear ..umi harap dear hapy selalu dan segalanya berjalan dengan lancar ..amin2 :)

Nina Isofea said...

Tq umi syg! Lets pray the best for our big day yep?muahks

leatherwiihead said...

at last baru ada post baru nina hehe ;p lama tunggu tau

Nina Isofea said...

ohh wiii! Buat nina rasa terharu la cmni...nina igtkan xde org concern blog picisan nina ni, heheh.tq wii..ni pon tgh cube merajinkan diri nk update.hihi

leatherwiihead said...

haha apala Nina ni. Wii pun malas nak update blog. tak tau nak share apa lagi. so mari kite sama-sama merajinkan diri ;p

The Most You Like It

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This Blog is Protected. Copyright 2012 © Design By sarahhernyzar